Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: «Πεινασμένοι» για ρίσκο παραμένουν οι επενδυτές - Υψηλές οι ροές σε μετοχές ΗΠΑ και αναδυόμενων αγορών

BofA: «Πεινασμένοι» για ρίσκο παραμένουν οι επενδυτές - Υψηλές οι ροές σε μετοχές ΗΠΑ και αναδυόμενων αγορών
Οι επενδυτές εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για ριψοκίνδυνα assets, αναφέρουν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch
Οι επενδυτές εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για ριψοκίνδυνα assets, παρά τα «bearish» σημάδια, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της BofA, με μια ισχυρή περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων να έχει αναζωπυρώσει την όρεξη ανάληψης ρίσκου, οι επενδυτές «έριξαν» χρήματα σε μετοχές των ΗΠΑ και των αναδυόμενων αγορών, ενώ μείωσαν την έκθεσή τους σε ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές.
Συνολικά, ένα σχετικά μικρό ποσό ύψους 2,8 δισ. δολ. εισέρευσε σε ομόλογα, ενώ οι μετοχές απέσπασαν μικρές εισροές ύψους 3,3 δισ. δολ.
Οι εισροές σε ομόλογα υψηλής απόδοσης διαμορφώθηκαν σε 2,3 δισ. δολ. αυτή την εβδομάδα, ενώ 1,5 δισ. κατευθύνθηκε σε κρατικά ομόλογα.
Ο δείκτης «bull and bear» της τράπεζας διαμορφώνεται στο ουδέτερο επίπεδο του 5,9, αλλά οι αναλυτές εμφανίζονται απαισιόδοξοι, εστιάζοντας στην καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών αποδόσεων.
Η καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ έχει βρεθεί στα πιο επίπεδα σημεία από την παγκόσμια συγχρονισμένη ανάκαμψη, αναφέρουν οι αναλυτές, παρά τα κέρδη ρεκόρ, τις φορολογικές περικοπές στις ΗΠΑ, την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και τις αυξανόμενες τιμές των βασικών εμπορευμάτων.
Μια αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων θα ήταν κακός οιωνός, δείχνοντας ότι μια ύφεση μπορεί να επίκειται.
Εν τω μεταξύ, οι ιαπωνικές μετοχές «είδαν» εκροές - ρεκόρ ύψους 5 δισ. δολ. αυτή την εβδομάδας, μετά από 19 συνεχόμενες εβδομάδες εισροών.
Εκροές υπέστησαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύψους 2 δισ. δολ., οδηγώντας τις ροές από την αρχή του έτους σε αρνητικό έδαφος.
Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν εισροές 5,1 δισ. δολ., ενώ οι εισροές στις αναδυόμενες αγορές διαμορφώθηκαν σε 3,7 δισ. δολ.
Η τεχνολογία παρέμεινε ο πιο δημοφιλής κλάδος, με εισροές 0,6 δισ. δολ., ενώ οι κλάδοι υγείας, ενέργειας, υλικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών «είδαν» εκροές.
Τα εμπορεύματα σημείωσαν ισχυρές εισροές 0,8 δισ. δολ., ενώ οι ιταλικές και ελληνικές μετοχές βρέθηκαν στην κορυφή του διαγράμματος με τις «overbought» περιοχές, υποδηλώνοντας μια νέα διάθεση μεταξύ των επενδυτών για αγορές assets από την περιφέρεια της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης