Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με εταιρικά στο επίκεντρο - Νέες τεχνολογικές πιέσεις

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με εταιρικά στο επίκεντρο - Νέες τεχνολογικές πιέσεις
Με οριακές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (20/4/2018) η Wall Street, εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ νέες απώλειες στη μετοχή της Apple ασκούν πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,1% στις 24.640 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,2% στις 2.689 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,5% χαμηλότερα, στις 6.704 μονάδες.


Η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 2,5%, καθώς η Morgan Stanley εκτίμησε ότι οι τριμηνιαίες πωλήσεις του iPhone θα απογοητεύσουν τη Wall Street.
Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού κατέγραψε τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες απώλειες άνω του 1%.
Οι πιέσεις στην Apple παρασύρουν χαμηλότερα και άλλες τεχνολογικές μετοχές, με την Amazon να υποχωρεί κατά 0,3% και την Alphabet, μητρική της Google, να σημειώνει πτώση 0,4%.
Αντίθετα, η μετοχή της General Electric σημειώνει ισχυρά κέρδη άνω του 6%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κερδών και πωλήσεων για το α’ τρίμηνο του 2018, κυρίως χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στις μονάδες αεροπορίας και υγείας.
Ειδικότερα, η G.E. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 369 εκατ. δολ., ή 4 σεντς ανά μετοχή, από 122 εκατ. δολ., ή 1 σεντ ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημίες 1,18 δισ. δολ., ή 14 σεντς ανά μετοχή, από ζημίες 239 εκατ. δολ., ή 1 σεντ ανά μετοχή, στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 6,6% και διαμορφώθηκαν στα 28,7 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, τριμηνιαία αποτελέσματα έχουν δημοσιεύσει περίπου το 16% των εταιρειών του S&P 500, με το 81,5% αυτών να αναφέρουν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με τη FactSet.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο, καθώς η Κίνα απηύθυνε σήμερα νέα προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως εάν συνεχίσουν να επιμένουν στην αντιπαράθεση στο εμπόριο θα ανταποδώσει.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ, Cui Tiankai, επεσήμανε πως αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις θα πρέπει να συζητούνται και να επιλύονται μέσω του διαλόγου.
«Ένας εμπορικός πόλεμος θα δηλητηρίαζε την ατμόσφαιρα όλων των σινοαμερικανικών σχέσεων», υποστήριξε ο Cui, ο οποίος κάλεσε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τον «Ψυχρό Πόλεμο» και την αντίληψη του μηδενικού αθροίσματος.
Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο κριτικής που άσκησε στον ΟΠΕΚ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατηγορώντας τον Οργανισμό ότι ευθύνεται για «τεχνητά πολύ υψηλές» τιμές στο πετρέλαιο.
«Φαίνεται ότι ο ΟΠΕΚ το κάνει ξανά.
Με ρεκόρ ποσότητες πετρελαίου σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως φορτωμένων πλοίων στη θάλασσα.
Οι τιμές του πετρελαίου είναι τεχνητά πολύ υψηλές! Δεν είναι καλό και δεν θα γίνει αποδεκτό!», ανέφερε ο Trump με ανάρτησή του στο «Twitter».
Μετά το tweet του αμερικανού προέδρου, οι τιμές του αργού υποχωρούν κατά 1%, στα 67,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του Brent σημειώνουν πτώση 1,1%, στα 72,9 δολ. ανά βαρέλι.
Οι χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ πρόκειται να συναντηθούν τον Ιούνιο στη Βιέννη, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους μετά τη μείωση της παραγωγής τους τον Ιανουάριο του 2017, σε μια κίνηση που στόχευε στην υποστήριξη των τιμών.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης