Τελευταία Νέα
Οικονομία

Scholz: Σύντομα θα καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα για την Ελλάδα

Scholz: Σύντομα θα καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα για την Ελλάδα
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα βρεθεί κοινός τόπος για την Ελλάδα
Την εκτίμηση ότι σύντομα θα βρεθεί κοινός τόπος για την Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz.
«Σύντομα θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα για την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι σήμερα (20/4/2018) συνεδριάζει το Washington Group, με βασικό θέμα την Ελλάδα καθώς τον Αύγουστο του 2018 λήγει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.
Στην άτυπη συνάντηση συμμετέχουν ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ο Benoit Coeure της ΕΚΤ και οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και ο Scholz.
Ο χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά τον Γερμανό υπουργό καθώς σήμερα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καθοριστική προεργασία έτσι ώστε να επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της 27ης Απριλίου, όπου αναμένεται μια ξεκάθαρη ανακοίνωση για το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η Handelsblatt μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση το ΔΝΤ θα συμμετάσχει εν τέλει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με 1,6 δισ. ευρώ.
Πάντως, κατά τη χθεσινή (19/4/2018) εκδήλωση German Marshal Fund ο Sholz δέχθηκε ερώτηση για την Ελλάδα και για το πότε θα ξαναγίνει μια κανονική χώρα.
Όπως είπε, όλοι παρακολουθούν την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης.
«Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» δήλωσε, ενώ σημείωσε ότι δεν θα αποφασίσει η Γερμανία για τo μέλλον της Ελλάδας αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης