Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hoekstra (ΥΠΟΙΚ Ολλανδίας): Οι μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης πρέπει να γίνουν σωστά όχι γρήγορα

Hoekstra (ΥΠΟΙΚ Ολλανδίας): Οι μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης πρέπει να γίνουν σωστά όχι γρήγορα
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Wopke Hoekstra, δήλωσε ότι πιο σημαντικό είναι οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν σωστά παρά να γίνουν γρήγορα 
Την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης πρέπει να γίνουν σωστά όχι γρήγορα εξέφρασε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Wopke Hoekstra, παρά το γεγονός ότι η Γαλλία ζητά την επιτάχυνση της διαδικασίας ολοκλήρωσης.
«Eίμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ και θα θέλαμε να δούμε κάποιες βελτιώσεις και αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε αυτά τα σημαντικά θέματα, όπως η τραπεζική ένωση» δήλωσε στο CNBC ο Hoekstra και πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή, είναι πιο σημαντικό είναι το κάνουμε με τον σωστό τρόπο και με τη σωστή μορφή παρά να το κάνουμε γρήγορα».
Oι ηγέτες της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν για ορισμένα μέτρα σε μια συνάντηση τον Ιούνιο.
Μια πρόταση είναι να μετατραπεί το σημερινό ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), σε κάτι παρόμοιο με το ΔΝΤ, με εξουσίες οικονομικής εποπτείας.
«Μπορεί να είμαστε σε θέση να κάνουμε το επόμενο βήμα τον Ιούνιο, αλλά ίσως χρειαστεί και περισσότερος χρόνος», δήλωσε ο Hoekstra.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης