Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με τα εταιρικά στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με τα εταιρικά στο επίκεντρο
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (20/4/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα και στην εαρινή Σύνοδο Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) - Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,03% χαμηλότερα, στις 381,85 μονάδες, με την πλειοψηφία των κλάδων να τερματίζουν με αρνητικό πρόσημο.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 0,7%, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αυξημένες ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο, οι ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για την επιβολή αυστηρότερων ρυθμίσεων για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, είχαν πιέσει τον πανευρωπαϊκό δείκτη σε χαμηλά 14 μηνών τον περασμένο μήνα.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,21% στις 12.540,50 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,54% στις 7.368,17 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,39% υψηλότερα στις 5.412,83 μονάδες.


Η μετοχή της Ericsson «εκτοξεύτηκε» κατά 17,5%, καθώς η σουηδική τεχνολογική εταιρεία ανέφερε μικρότερες από τις αναμενόμενες ζημίες για το α’ τρίμηνο του 2018, ενώ «άλμα» 8,6% κατέγραψε η Telia, καθώς η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, καθώς τα τριμηνιαία της κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Reckitt Benckiser διολίσθησε κατά 2,8%, στον απόηχο των κατώτερων των προσδοκιών πωλήσεων που ανακοίνωσε η εταιρεία για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.
Μικρή ώθηση στις μετοχές προσέφεραν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, που έδειξαν ότι αυξήθηκαν κατά 1,9% τον Μάρτιο του 2018, με τον πληθωρισμό να καταγράφει την πρώτη του επιτάχυνση μετά από έξι συνεχόμενους μήνες.
Τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός στις τιμές παραγωγού της χώρας είχε διαμορφωθεί στο 1,8% - το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών.
Ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής, παρά τα πρόσφατα σημάδια επιβράδυνσης.
«Είχαμε πρόσφατα ενδείξεις ότι το πρώτο τρίμηνο δεν ήταν τόσο λαμπρό», δήλωσε ο Weidmann από την Ουάσινγκτον.
Ωστόσο, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι αυτό δεν είναι ασυνήθιστο μετά από χρόνια που η γερμανική οικονομία βρισκόταν σε ανοδική πορεία.
«Δεν μπορούμε σίγουρα να εντοπίσουμε κανέναν λόγο για να δούμε ένα οικονομικό σημείο καμπής τώρα», τόνισε ο Weidmann, προσθέτοντας ότι η Γερμανία παραμένει σε οικονομική άνθηση.
Σε άλλα οικονομικά νέα, απροσδόκητη αύξηση κατέγραψε τον Απρίλιο του 2018 η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (20/4/2018) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός δείκτης της Κομισιόν ενισχύθηκε στο 0,4 τον Απρίλιο, από 0,1 τον Μάρτιο.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης