Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η Δύση δεν πρέπει να είναι εχθρική με την Κίνα στις συζητήσεις για το εμπόριο

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η Δύση δεν πρέπει να είναι εχθρική με την Κίνα στις συζητήσεις για το εμπόριο
Οι δυτικοί ηγέτες θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν να εμπλακούν σε ένα οποιοδήποτε είδος πολέμου εναντίον της Κίνας στις συζητήσεις για το εμπόριο, δήλωσε ο Bruno Le Maire
Οι δυτικοί ηγέτες θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν να είναι ανταγωνιστικοί με την Κίνα στις συζητήσεις για τις ανισορροπίες στο παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε σήμερα (20/4/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
«Η σωστή λύση δεν είναι να εμπλακούμε σε ένα οποιοδήποτε είδος πολέμου εναντίον της Κίνας, η σωστή λύση είναι να συζητήσουμε με την Κίνα», δήλωσε ο Le Maire σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Bloomberg».
«Θέλουμε η Κίνα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς δεσμεύσεις της, θέλουμε η Κίνα να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε μια νέα πολυμερή προσέγγιση όσον αφορά στο εμπόριο», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Αναφερθείς στους εμπορικούς δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Trump, ο Le Maire δήλωσε ότι «αυτό που θέλουμε είναι μια πλήρης και μόνιμη εξαίρεση για την ΕΕ».
«Είμαστε σύμμαχοι, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες, και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μεταξύ των συμμάχων υπάρχουν τέτοιοι δασμοί για τον χάλυβα και το αλουμίνιο», δήλωσε ο Le Maire, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης