Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒ» η αξιολόγηση της Καταλονίας, σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒ» η αξιολόγηση της Καταλονίας, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Καταλονίας από τη Fitch
Σε «ΒΒ» και «Β» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Καταλονίας η Fitch Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται το γεγονός ότι η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας συνεχίζει να εξυπηρετεί το χρέος της Καταλονίας και, παρά τις πολιτικές αβεβαιότητες, εκτιμάται ότι αυτό θα συνεχιστεί.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι οι εντάσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων έχουν μειωθεί, ενώ η καταλανική οικονομία εμφανίζει καλές επιδόσεις.
Βέβαια, τα τρία κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας διατηρούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 70 από 135 έδρες, μετά και τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Fitch έθεσε υπό καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση την Καταλονία στις 5 Οκτωβρίου 2017, στον απόηχο του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από την Ισπανία, τέσσερις ημέρες νωρίτερα.
Ωστόσο, η υποβάθμιση δεν έγινε ποτέ.
Το τοπικό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 3,9% το 2017, έναντι 3,8% για την Ισπανία.
Επίσης, για το περασμένο έτος, το ποσοστό απασχόλησης διαμορφώθηκε σε 53,93%, έναντι 49,07% για την Ισπανία.
Με ΑΕΠ που εκτιμάται σε περίπου 223 δισεκ. ευρώ, η Καταλονία αντιπροσώπευε το 19,2% της ισπανικής οικονομίας το περασμένο έτος.
Το δημοσιονομικό χρέος στα τέλη του 2017 ανερχόταν σε 68,55 δισεκ. ευρώ, έναντι 48,13 δισεκ. στο τέλος του 2013, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης