Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια - Βόρεια Κορέα: Άρχισε η λειτουργία κόκκινης τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών

tags :
Νότια - Βόρεια Κορέα: Άρχισε η λειτουργία κόκκινης τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών
Νότια Κορέα-Βόρεια Κορέα: Άρχισε η λειτουργία κόκκινης τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών
Τα δύο κορεατικά κράτη εγκατέστησαν σήμερα ένα κόκκινο τηλέφωνο μεταξύ των ηγετών τους, ανακοίνωσε η Σεούλ μια εβδομάδα πριν από την πραγματοποίηση συνόδου κορυφής ανάμεσα στον Νοτιοκορεάτη Moon και τον Βορειοκορεάτη Kim Jon Un στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που διαιρεί τη χερσόνησο.
Αυτή η τηλεφωνική γραμμή συνδέει τον Κυανό Οίκο, τη νοτιοκορεατική προεδρία στη Σεούλ, με το γραφείο στην Πιονγκγιάνγκ της βορειοκορεατικής Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων, της οποίας προεδρεύει ο βορειοκορεάτης ηγέτης.
"Η ιστορική σύνδεση ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κορεατικών κρατών μόλις πραγματοποιήθηκε", δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον Κυανό Οίκο.
Μια δοκιμαστική συνομιλία μεταξύ χειριστών της τηλεφωνικής σύνδεσης διήρκεσε τέσσερα λεπτά και 19 δευτερόλεπτα.
Η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Kim Jon Un και τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο θα αποτελέσει την κορύφωση του διπλωματικού πυρετού που επικρατεί στην περιοχή μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που οργανώθηκαν στη Νότια Κορέα.
Θα αποτελέσει επίσης το προοίμιο για μια πολυαναμενόμενη ιστορική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Kim Jon Un και τον αμερικανό πρόεδρο D. Trump.
Οι ηγέτες των δύο κορεατικών κρατών θα συναντηθούν στη νότια πλευρά της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.
Θα είναι μόλις η τρίτη συνάντηση κορυφής μετά τον πόλεμο της Κορέας (1950-1953).
Ο πόλεμος αυτός έληξε με εκεχειρία και όχι με συνθήκη ειρήνης και τα δύο μέρη εξακολουθούν τεχνικά να βρίσκονται σε πόλεμο.
Ο Moon δήλωσε σήμερα (20/4) πως επιθυμεί να κηρυχθεί επισήμως το τέλος του πολέμου ως προοίμιο στη σύναψη μιας συνθήκης.
Ο πρόεδρος Trump έκανε γνωστό πως δίνει "τις ευλογίες του" στα δύο μέρη για να διαπραγματευθούν μια τέτοια συμφωνία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης