Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία για τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων μηνών

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία για τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων μηνών
Το διαρκές κλείσιμο της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως ανακτά έρεισμα στην κοινωνία
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία για τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων μηνών
  • Τα οποία προβλήματα έχουν όλα μία κοινή συνισταμένη, παρά τη διατήρηση της πρωτιάς από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το διαρκές κλείσιμο της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως ανακτά έρεισμα στην κοινωνία, όσο ομαλοποιείται η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και η χώρα οδεύει προς το τέλος του μνημονίου τον Αύγουστο.

Ωστόσο, όλες οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ακόμα κάτι. Ότι η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει «ταβανιάσει» σε συσπείρωση, κοντά στο 95%, και τα ποσοστά της απέχουν έτη φωτός από το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας, το οποίο θέλουν να πλασάρουν από την Πειραιώς.

Το θέμα έχει τεθεί σε αλλεπάλληλες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες στην Πειραιώς, ενώ απασχολεί τις ευρύτερες πολιτικές συζητήσεις στους κύκλους της δεξιάς, την ώρα που η όσμωση καραμανλικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων εκτός της ΝΔ απειλούν να ανακόψουν έτι περαιτέρω τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενδεικτικό του προβληματισμού της Πειραιώς είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με την πάγια μέχρι πρότινος στάση της ΝΔ να «υιοθετεί» τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όντας θετικά για την αξιωματική αντιπολίτευση, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στο χθεσινό μπρίφινγκ πολιτικών συντακτών επέλεξε άλλη γραμμή.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μεν πρώτη τη ΝΔ αλλά με κλείσιμο της ψαλίδας, η κα Σπυράκη υπενθύμισε παλαιότερες δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται με δηψήφιο ποσοστό και σημείωσε:
  • Δεν μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις αλλά πώς παρουσιάζονται από ορισμένα ΜΜΕ. Βουλευτές της ΝΔ έχουν καταθέσει ερώτηση για τον διαδικτυακό τζόγο. Γιατί η κυβέρνηση δεν τον ελέγχει, όταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ;»
Είχε προηγηθεί η μεγάλη δημοσκόπηση της της Alco για το Νews 24/7, η οποία έδειχνε τη διαφορά να περιορίζεται στις 4,7 μονάδες, ενώ τα αποτελέσματα για τα θέματα διαφάνειας και τα σκάνδαλα ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis ήταν κόλαφος για τη ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αμφισβήτησης και με δεδομένη την κλιμακούμενη εσωστρέφεια στη ΝΔ για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε η χθεσινή δημοσκόπηση των Νέων του κ. Μαρινάκη, η οποία εμφανίζει μία εντελώς διαφορετική, ιδεατή εικόνα για τον αρχηγό της ΝΔ, με το κόμμα του να προηγείται με 13% (!!!) ενώ δείχνει την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αρκετά βολικό…

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν άφησαν ασχολίαστη την επίμαχη δημοσκόπηση, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να αμφισβητούν, κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμα στημένη δημοσκόπηση».

«Περιμέναμε κάτι πιο φρέσκο από τις εφημερίδες του διωκώμενου για εμπορία ναρκωτικών, κ. Μαρινάκη, μήπως και διασωθεί από τα εσωκομματικά του προβλήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας πως «όπως φαίνεται, η φαντασία τους εξαντλείται σε καταστροφολογία για την οικονομία, εξόφθαλμα στημένες δημοσκοπήσεις και το χιλιοπαιγμένο και άλλες τόσες φορές διαψευσμένο σενάριο περί δήθεν κόντρας Τσίπρα – Τσακαλώτου. Θα μπορούσαν και καλύτερα».

«Πολύ φοβούμαστε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν καταφέρει να λύσει τα εσωκομματικά του, δεν θα τον γλυτώσει κανένα πρωτοσέλιδο του κουμπάρου τους» καταλήγουν από το Μαξίμου.

http://www.bankingnews.grΔ.Ν.

BREAKING NEWS