Τζανακόπουλος: Η οικονομική πραγματικότητα της χώρας είναι διαφορετική - Έξοδος από το πρόγραμμα χωρίς νέες επιβαρύνσεις

Τζανακόπουλος: Η οικονομική πραγματικότητα της χώρας είναι διαφορετική - Έξοδος από το πρόγραμμα χωρίς νέες επιβαρύνσεις
Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί αυτή η αναπτυξιακή δυναμική η οποία είναι καθοριστική για τη μεταμνημονιακή περίοδο της Ελλάδας
«Τα δεδομένα είναι ότι η χώρα επί τρία χρόνια υπερβαίνει κατά πολύ τους δημοσιονομικούς στόχους και επιπλέον για πρώτη φορά μετά από μια μακρόχρονη υφεσιακή πορεία επιτυγχάνει ρυθμούς ανάπτυξης» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών υπογραμμίζει πως «ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί αυτή η αναπτυξιακή δυναμική η οποία είναι καθοριστική για τη μεταμνημονιακή περίοδο της Ελλάδας» υποστηρίζοντας ότι «η οικονομική και δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας είναι πλέον εντελώς διαφορετική και τίποτα δεν μπορεί να διακόψει την πορεία εξόδου από το πρόγραμμα χωρίς νέες επιβαρύνσεις».
Μιλώντας για την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, όπως διαμορφώνεται μέσα από τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια, ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει: «αυτή η αναπτυξιακή στρατηγική αποτυπώνεται και στο σχέδιο που έχει κατατεθεί εν όψει Eurogroup και περιγράφει τους βασικούς αρμούς στους οποίους έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί (...) πρόκειται για ένα μοντέλο με βάση την καινοτομία, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας, τη στήριξη της εργασίας, των μισθών, του κοινωνικού κράτους και της νέας γενιάς».
Για την παρατεταμένη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως από την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση καλούσε την Τουρκία να διευθετήσει ταχύτατα το ζήτημα και να μην το αξιοποιεί για πολιτικούς λόγους. «Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήσαμε όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ισχυρότερο αποτέλεσμα μιας τέτοιας προσπάθειας είναι το σαφές και αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο Κορυφής» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος.
Προσθέτει δε, πως η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις της Τουρκικής Δικαιοσύνης και παράλληλα θα εντείνει τις προσπάθειες σε κάθε επίπεδο ώστε να υπάρξει σύντομα λύση.
Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται να προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2020, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνει ότι « ο κ. Παυλόπουλος έχει τιμήσει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό αποτελεί κοινή παραδοχή όλου του πολιτικού κόσμου» ωστόσο όπως πρόσθεσε είναι άστοχο να ανοίγει αυτή η συζήτηση στο μέσον της θητείας του σημερινού Προέδρου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS