Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Κίνα επιβάλλει σκληρότερους κανόνες ελέγχου στο διαδίκτυο για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα

tags :
Reuters: Η Κίνα επιβάλλει σκληρότερους κανόνες ελέγχου στο διαδίκτυο για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα
Η κινεζική κυβέρνηση υποστηρίζει οτι το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα διάδοσης επιβλαβών πληροφοριών και να προκαλέσει προβλήματα με φήμες 
Για μεγαλύτερο έλεγχο του διαδικτύου στην Κίνα ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στη χώρα έκανε λόγο ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping ο οποίος ανακοίνωση την επιβολή νέων σκληρότερων κανόνων.
Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα επί προεδρίας του Jinping έχει αυξήσει σημαντικά τη συμμετοχή και το ρόλο της, με την κυβέρνηση να εκφράζει φόβους ότι η νέα γενιά ενημερώνεται άρα επηρεάζεται περισσότερο από το διαδίκτυο γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκέφαλο στο Πεκίνο.
«Χωρίς την ασφάλεια του Διαδικτύου δεν υπάρχει εθνική ασφάλεια, δεν υπάρχει οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και είναι δύσκολο να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των ευρύτερων μαζών» ανέφερε ο πρόεδρος της Κίνας.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε το διαδίκτυο να αποτελέσει πλατφόρμα διάδοσης επιβλαβών πληροφοριών και να προκαλέσει προβλήματα με φήμες» ανέφερε σε σχόλια που έγιναν σε διάσκεψη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Πεκίνο.
Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προβαίνουν σε μια σαρωτική καταστολή του περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από το προηγούμενο χρόνο.
Η Κίνα επιδιώκει επίσης να αναλάβει ηγετικό ρόλο παγκοσμίως στον τομέα της ρύθμισης και της τεχνολογίας του Διαδικτύου ευρύτερα, η οποία έχει επικεντρωθεί σε ένα εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια κούρσα εξοπλισμών πάνω στην τεχνολογία.
Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν πωλήσεις εξαρτημάτων και λογισμικού στον κινεζικό κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακών συσκευών ZTE νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, την οποία η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι απείλησε την επιβίωσή της. Η ZTE χρησιμοποιεί αμερικανικά τσιπ σε πολλά από τα smartphones της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης