Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ωφέλιμη για την οικονομία - Σταματά τρομοκρατία και απεργίες

tags :
Erdogan: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ωφέλιμη για την οικονομία - Σταματά τρομοκρατία και απεργίες
Είναι η έβδομη τέτοια παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει στον Erdogan και στην κυβέρνηση να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο
Οι επιχειρήσεις στην Τουρκία θα πρέπει να είναι ευχαριστημένες με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, επειδή τις προστατεύει από την τρομοκρατία και αποτρέπει τους εργαζόμενους από τις απεργίες, τόνισε σήμερα (21/4/2018) ο Recep Tayyip Erdogan.
To Κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε  την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία εισήχθη μετά από αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, για άλλους τρεις μήνες.
 Είναι η έβδομη τέτοια παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει στον Erdogan και στην κυβέρνηση να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο με τη θέσπιση νέων νόμων και τους επιτρέπει να αναστείλουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, όπως παρατηρεί το Reuters.
Οι επεκτάσεις αυτές έχουν επικριθεί κατηγορηματικά από τις ανθρωπιστικές και τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας.
Το κύριο επιχειρηματικό λόμπι της χώρας, η TUSIAD, αυτή την εβδομάδα ανανέωσε την έκκλησή της για γρήγορο τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επηρεάζει μόνο τους τρομοκράτες. Τώρα αποτρέπει τις απεργίες στην εργασία, όπως η απεργία της Μπούρσα, την οποία σταματήσαμε αμέσως. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε ο Erdogan σε ομιλία του στο λόμπι της DEIK, που εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα της Τουρκίας στο εξωτερικό.
«Όταν οι επιχειρηματίες μας λένε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να αρθεί, μας απογοητεύει, θα συνεχίσουμε να την επεκτείνουμε για την ειρήνη της χώρας μας, ναι, για δέκατη φορά αν χρειαστεί», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 
O Erdogan επανέλαβε με νόημα ότι, όσοι επιχειρηματίες μεταφέρουν κεφάλαια εκτός Τουρκίας θα είναι πραγματικά ασυγχώρητοι.
Το  2018 οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν σε εργαζόμενους στη βορειοδυτική πόλη της Μπούρσα, που φιλοξενεί αυτοκινητοβιομηχανίες και μονάδα κλωστοϋφαντουργίας  να κατέλθουν σε απεργία.
Σύμφωνα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι απεργίες, οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις πολιτικής ανυπακοής μπορούν να τερματιστούν για λόγους ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης