Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΔΗΣΟ: Είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας

tags :
ΚΙΔΗΣΟ: Είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας
"Tο ιστορικό αυτό κεφάλαιο πρέπει να διδάσκεται στη νέα γενιά", αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
«Τη μέρα αυτή, πρέπει να μην λησμονούμε πως είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας», αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου.
Όπως τονίζει το ΚΙΔΗΣΟ, «σαν σήμερα, πριν από 51 χρόνια, η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα.
Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών» απαγόρευσε την ελευθερία της έκφρασης και εκτόπισε, φυλάκισε και βασάνισε όποιον τόλμησε να εναντιωθεί στο πραξικόπημα που συνέβαλε καθοριστικά και στην Kυπριακή τραγωδία.
Σε μια εποχή ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, το ιστορικό αυτό κεφάλαιο πρέπει να διδάσκεται στη νέα γενιά και να προβληματίζει όσους λησμονούν ότι η δημοκρατία, παρά τις αδυναμίες της, παραμένει το μόνο πολίτευμα που εγγυάται την ελευθερία έκφρασης, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
 «Τη μέρα αυτή, πρέπει να μην λησμονούμε πως είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή, την συνειδητή άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, την παρακολούθηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την κριτική σκέψη», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης