Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Ελάφρυνση του xρέους με την έννοια του “κουρέματος” δεν θα υπάρξει

Χατζηδάκης (ΝΔ): Ελάφρυνση του xρέους με την έννοια του “κουρέματος” δεν θα υπάρξει
«H κυβέρνηση είναι σε αποδρομή», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης
Δεν πείθει  κανέναν «ο κ. Τσίπρας όταν πηγαίνει στο Καστελόριζο για πανηγύρια. Αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ καλή στα πανηγύρια, αλλά καλό θα ήταν μήπως ασχοληθεί και λίγο με τα προβλήματα», τονίζει σε συνέντευξή του στη  «Βραδυνή της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
Μάλιστα, εκτιμά ότι «ελάφρυνση με την έννοια του "κουρέματος” δεν θα υπάρξει», ενώ σημειώνει πως «τα νέα μέτρα έχουν ψηφιστεί ήδη.
Μετά το 3ο Μνημόνιο έχουμε το 4ο Μνημόνιο».
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έχουμε το Υπερταμείο για 98 χρόνια, εποπτεία στις τράπεζες για 35 χρόνια, και δέσμευση για πλεονάσματα 3,5% μέχρι το ’22, και μετά 2,2% μέχρι το 2060 και «όλα αυτά είναι με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και ο κόσμος πλέον τα ξέρει».
Αναφορικά με ελληνικό χρέος, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «ελάφρυνση με την έννοια του “κουρέματος” δεν θα υπάρξει», προσθέτοντας πως «η συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια, αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τα επιτόκια κ.λπ.», ενώ σημειώνει «
τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί –και καλώς κάνει– για όλα αυτά, τα οποία θα είναι σαφώς λιγότερο θετικά από το PSI, και σίγουρα οι όποιες ρυθμίσεις για το Χρέος θα ανταλλαγούν με ένα πακέτο δεσμεύσεων της χώρας».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, όσο χρήσιμα και αν είναι αυτά, δεν είναι αρκετά, ούτε τα βασικά για να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ακόμη, εκτιμά πως «η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή» και υπογραμμίζει ότι «από τον Σεπτέμβριο ο κ. Τσίπρας έχει επιδοθεί σε διάφορα επικοινωνιακά τρικ –διεθνείς συναντήσεις, κοινωνικό μέρισμα, Σκοπιανό, Novartis–, για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, αλλά όλα αποδεικνύονται “τζούφια”».
Κάνοντας αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αφού σημειώνει ότι η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε έναν νευρικό και απρόβλεπτο γείτονα, τονίζει πως «ειδικά τους επόμενους μήνες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», εξηγώντας  ότι πέρα από τα γεωπολιτικά παιχνίδια, τα αλλεπάλληλα κρούσματα της τουρκικής επιθετικότητας στον Έβρο, το Αιγαίο και την Κύπρο, προσφέρονται και για εσωτερική κατανάλωση στη γείτονα χώρα και ενδεχομένως ο κ. Erdogan να εκτιμά ότι μια ταπείνωση της Ελλάδας ευνοεί την προεκλογική καμπάνια του».
Κατά τον ίδιο, «δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα συμπεριφορά της Τουρκίας με ελαφρότητα, ούτε όμως χρειάζεται και να καλλιεργούμε κλίμα φόβου», ενώ υπογραμμίζει πως «από την κυβέρνηση δεν έχουμε δείγματα σοβαρότητας ούτε σ’ αυτό το εθνικό θέμα».
Είναι αλλού ο Τσίπρας, αλλού ο Καμμένος, αλλού ο Κουβέλης, αλλού ο Κοτζιάς. Μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν 2 ή και περισσότερες αντιλήψεις για την εξωτερική πολιτική».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι τα Σκόπια «όχι μόνο δεν κάνουν καμιά υποχώρηση στις τρεις κρίσιμες πτυχές του ζητήματος –αλυτρωτισμός, συνταγματική αλλαγή και εύρος ονόματος–, αλλά πλέον εγείρουν αξιώσεις εις βάρος της Ελλάδος ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει δήθεν ελληνικός αλυτρωτισμός», ενώ εκφράζει τον φόβο ότι «και σ’ αυτό το θέμα η κυβέρνηση τελικά πέφτει θύμα της ανευθυνότητας και της αλαζονείας της», κατηγορώντας την ότι είναι «κατώτερη των περιστάσεων, που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης