Τελευταία Νέα
Οικονομία

Centeno (Eurogroup): Κοντά σε συμφωνία οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους

Centeno (Eurogroup): Κοντά σε συμφωνία οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους
Η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί βασική προϋπόθεση για το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα
Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πλησιάζουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Mario Centeno.
«Οι θέσεις των δανειστών σήμερα είναι πολύ πιο κοντά από ό, τι πριν» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Centeno, o οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για την  εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.
Έχουμε ακόμα ένα τελευταίο βήμα να κάνουμε, αλλά υπάρχει μία θετική ατμόσφαιρα γύρω από το τραπέζι, γι 'αυτό πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει μια πραγματική προθυμία του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τόνισε.
Η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί βασική προϋπόθεση για το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ενώ το ΔΝΤ έχει συγχρηματοδοτήσει τα δύο πρώτα δάνεια της Ελλάδας, δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα το τρίτο, υποστηρίζοντας ότι η Ευρωζώνη πρέπει να εξασφαλίσει μεγαλύτερη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζει το Bloomberg.
Ωστόσο, η συμμετοχή του ταμείου, ακόμη και λίγους μήνες πριν από το τέλος του προγράμματος διάσωσης (Αύγουστος 2018), είναι σημαντική για ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, η οποία θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του ΔΝΤ
Μια «ενεργητική παρουσία» του ΔΝΤ θα βοηθήσει επίσης στην κατεύθυνση των αγορών, ανέφερε ο Centeno.
Προκειμένου το ΔΝΤ να έχει αρκετό χρόνο να ενεργοποιήσει τους πόρους διάσωσής του για την Ελλάδα πριν  τον Αύγουστο 2018, θα χρειαστεί πιθανότατα να επιτευχθεί συμφωνία για όλες τις παραμέτρους μέχρι το τέλος Μαΐυ
Για τον Centeno, το κλειδί είναι ότι όλοι οι όροι που συνδέονται με την ελάφρυνση του χρέους προέρχονται από τα σχέδια της Ελλάδας για ανάπτυξη.
«Όλοι θέλουμε να ενταχθεί η απαίτηση του χρέους στην αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα», ανέφερε, αναφερόμενος στα σχέδια της χώρας για την οικονομία της μετά τη διάσωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης