Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου προβάλλουν πλέον απειλητικά

Κουτσούμπας: Τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου προβάλλουν πλέον απειλητικά
«Tο ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας
«Σαν σήμερα πριν από 51 χρόνια την 21η Απριλίου 1967, εγκαθιδρύθηκε η στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας.
Αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το σύνθημα “ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι”, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση της ΚΕ του κόμματος αφιερωμένη στη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες.
«Θέλουμε από το βήμα και της σημερινής εκδήλωσης να τιμήσουμε τον ηρωισμό που έδειξαν χιλιάδες αγωνιστές, απλοί άνθρωποι του λαού που πάλεψαν ενάντια στην 7χρονη χούντα.
Να τιμήσουμε τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς, όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα για κοινωνική πρόοδο και λαϊκή ευημερία, για συνδικαλιστικές και γενικότερα δημοκρατικές ελευθερίες, για το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός με κριτήριο το δικό του συμφέρον.
Να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, των αξιωματικών που πάλεψαν ενάντιά της, βασανίστηκαν και αποτάχτηκαν.
Ταυτόχρονα μελετάμε την πλούσια πείρα αυτής της περιόδου, των γεγονότων που προηγήθηκαν, κρατάμε τα πολύτιμα συμπεράσματά της για τους σύγχρονους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σκόπιμα αποσιωπάται ότι με τη δικτατορία, επιδιώχτηκε να δοθεί συντριπτικό χτύπημα με στόχο τη διάλυση, την εξόντωση του Κόμματος, τονίζοντας πως «όχι μόνο δεν τα κατάφεραν αλλά το Κόμμα μας μέσα σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες συγκρούστηκε με τον αναθεωρητισμό, στάθηκε όρθιο, ανασυγκρότησε τις Κομματικές του Οργανώσεις. Ίδρυσε την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.».
Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι «τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου προβάλλουν πλέον απειλητικά» και πρόσθεσε πως «παρά την ψεύτικη εικόνα που προσπαθούν να κατασκευάσουν η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και τα επιτελεία του συστήματος, μετά την επίθεση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο δεν αποκλιμακώνονται, αλλά μπαίνουν και σε νέα, πιο επικίνδυνη φάση.
Η ένταση που συσσωρεύεται και κυρίως η τεράστια συγκέντρωση τόσο πολλών και ανταγωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή κάνουν ακόμα πιο ισχυρό το ενδεχόμενο της γενίκευσης των συγκρούσεων, ανεξάρτητα το πότε και ποιο θα είναι ακριβώς το επόμενο βήμα».
Γι' αυτό, όπως είπε, «τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», «τώρα χρειάζεται μαζί με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, μαζί με τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια».
Ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων.
Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, όσο και με τη Ρωσία», ενώ σημείωσε ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης