Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Έως και 2 χρόνια νωρίτερα η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης - Τέλος Απριλίου ολοκληρώνεται το δίκτυο της Μυκόνου

ΑΔΜΗΕ: Έως και 2 χρόνια νωρίτερα η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης -  Τέλος Απριλίου ολοκληρώνεται το δίκτυο της Μυκόνου
Το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2024 με νησιά των νοτίων και δυτικών Κυκλάδων όπως η Σέριφος, η Μήλος και η Σαντορίνη
Πιθανή θεωρεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης την έως και 2 χρόνια επίσπευση της διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης της εταιρείας μέσω Αττικής.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) εξετάζει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί ένα ή ακόμη και δύο χρόνια νωρίτερα από το 2023 που είναι ο τωρινός προγραμματισμός, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να συμβάλλει σημαντικά στην καλυτέρευση της ποιότητας των υπηρεσιών στο νησί.
Το επιπλέον κόστος για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης από τοπικές πετρελαϊκές μονάδες, το οποίο καλύπτεται από το λογαριασμό των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2017, διαμορφώθηκε σε 316,9 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 52% του συνολικού κονδυλίου για τις ΥΚΩ ηλεκτροδότησης των νησιών που ήταν 604,9 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι η ολοκλήρωση των διασυνδέσεων θα σημάνει αντίστοιχο όφελος για τους καταναλωτές.
Ο κ. Μανουσάκης επισημαίνει ακόμη ότι η διασύνδεση της Μυκόνου θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2024 με νησιά των νοτίων και δυτικών Κυκλάδων όπως η Σέριφος, η Μήλος και η Σαντορίνη.
Όπως τόνισε ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει να εκπονεί πλάνα για την ανάπτυξη και ενίσχυση των διεθνών διασυνδέσεων της χώρας, ενώ προχωρά και σε μια πρώτη αποτίμηση της συνεργασίας με τον στρατηγικό επενδυτή της εταιρίας, που είναι η Κινεζική State Grid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης