Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ φιλοξενούν την ελίτ της τρομοκρατική οργάνωσης του Gulen - Ανυπόστατη η έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ φιλοξενούν την ελίτ της τρομοκρατική οργάνωσης του Gulen - Ανυπόστατη η έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ
Η έκθεση παρουσιάζει λανθασμένα την κατάσταση της χώρας μας και είναι γεμάτη από απαράδεκτες κατηγορίες
Ενοχλημένη εμφανίζεται η Άγκυρα από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να την χαρακτηρίζει ανυπόστατη και χωρίς επαφή με την πραγματικότητα.
«Η έκθεση του State Department για το 2017 για την Τουρκία αποτελεί ένα σύνηθες έγγραφο που εκδίδεται για 190 κράτη και δίδεται στο Κογκρέσο. Η έκθεση παρουσιάζει λανθασμένα την κατάσταση της χώρας μας και είναι γεμάτη από απαράδεκτες κατηγορίες. Τα αναγκαία μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας στον πλαίσιο του νόμιμου αγώνα της κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως ο ISIS, το PKK/YPG, η FETO και το DHKP-C, παρουσιάζονται με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αναφερόμενο δε στο θέμα του εξόριστου ιμάμη στις ΗΠΑ F. Gullen, υπογραμμίζει:
«Αγνοείται ο αγώνας κατά της ριζοσπαστικής τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, η οποία επιχείρησε να αναλάβει την εξουσία εκ των έσω, εισχωρώντας σε κρατικούς οργανισμούς και τελικά κάνοντας μια αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος. Δεν είναι συμπτωματική η επανάληψη των αφηγημάτων των τρομοκρατικών οργανώσεων και η αποσιώπηση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας από μια χώρα που φιλοξενεί την ελίτ της FETO και περιγράφει την υπόθεση ως εσωτερική αντιπαράθεση».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS