Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Με στοχευμένες ενέργειες και ουσιαστική διπλωματία η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Με στοχευμένες ενέργειες και ουσιαστική διπλωματία η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής
H προκήρυξη των εκλογών στην Τουρκία  «προδιαγράφει την πιθανότητα ενός σπιράλ φραστικών εντάσεων και προκλήσεων», εκτιμά ο Γ. Κουμουτσάκος
Η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακές κορόνες εσωτερικής καύσης και κατανάλωσης, αλλά με στοχευμένες, αποτελεσματικές ενέργειες και ουσιαστική διπλωματία, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στη Realnews.
Όπως αναφέρει, «στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ένα ανθρώπινο λάθος, παρανοήσεις ή εσφαλμένες εκτιμήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο επεισόδιο», ενώ εκτιμά ότι  η προκήρυξη των εκλογών στην Τουρκία  «προδιαγράφει την πιθανότητα ενός σπιράλ φραστικών εντάσεων και προκλήσεων».
Υπογραμμίζει δε, πως «η  Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη» και πρέπει «να αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και, αν χρειαστεί, να αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».
Αναφορικά το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κ. Κουμουτσάκος καλεί την κυβέρνηση να φέρει μια συμφωνία που να είναι «ενιαία, πλήρης και οριστική», αλλά και που «να διαχωρίζει με τρόπο απολύτως ξεκάθαρο, τον βόρειο γείτονά μας από τη Μακεδονία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης