Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Forbes: Οι 4 λόγοι για να αγοράσεις δύο ελληνικές τράπεζες με λιγότερο από 1 δολ. ανά μετοχή

Forbes: Οι 4 λόγοι για να αγοράσεις δύο ελληνικές τράπεζες με λιγότερο από 1 δολ. ανά μετοχή
Tο Forbes εστιάζει στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank
Μπορεί οι ελληνικές τράπεζες στο παρελθόν να έχουν περάσει άσχημες μέρες λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, φαίνεται όμως ότι τα δύσκολα πέρασαν.
Μάλιστα, το Forbes κάνει ειδική αναφορά στην Εθνική Τράπεζα και στη Eurobank οι μετοχές των οποίων διαμορφώνονται στα 0,39 δολ. και 0,58 δολ., αντίστοιχα.

Το Forbes παρουσιάζει τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι άσχημες μέρες πέρασαν.
Ένας από τους αυτούς είναι η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.
«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκια τους πολλά κρατικά ομόλογα και η υποχώρηση των αποδόσεων σημαίνεται μεγαλύτερη αποτίμηση χαρτοφυλακίου των κρατικών ομολόγων» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Ένας άλλος λόγος είναι η ισχυροποίηση των τιμών ακινήτων, ένα άλλο asset στο οποίο έχουν επενδύσει οι ελληνικές τράπεζες.
Στη συνέχεια υπάρχει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέχει στις ελληνικές τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές για τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, όπως έκαναν και οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική οικονομία βελτιώνεται κάτι που δίνει ώθηση στις ελληνικές τράπεζες.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας ενισχύθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά 1,9% σε ετήσια βάση, από 1,4% που ήταν το τρίτο τρίμηνο.
«Καθώς η Ελλάδα βελτιώνεται οικονομικά και πολιτικά, οι ελληνικές τράπεζες επωφελούνται.
Κι επειδή οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται πολύ πιο κάτω από τις λογιστικές αξίες τους, αυτή μπορεί να είναι η εποχή που αξίζουν προσοχής», δηλώνει στο Forbes, ο Γιώργος Ανδρεάδης, καθηγητής Οικονομικών στο LIU POST, ο οποίος προτιμά την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης