Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Δεν θα είναι στις προδιαγραφές του ΔΝΤ η αναδιάρθρωση του χρέους

Κύρτσος: Δεν θα είναι στις προδιαγραφές του ΔΝΤ η αναδιάρθρωση του χρέους
Η ΝΔ θα χρειαστεί χρόνο για να πείσει τους πιστωτές σε μια διαφορετική μεταχείριση τόνισε ο κ.Κύρτσος
Την θέση ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα είναι στις προδιαγραφές του ΔΝΤ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε ότι η επόμενη κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα χρειαστεί χρόνο για να πείσει τους πιστωτές ότι είναι απαραίτητη μια διαφορετική μεταχείριση.
«Mπορούμε να αναμένουμε μία μείωση των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2019, μία μείωση του αφορολόγητου τον Ιανουάριο του 2020 και μία αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα είναι αρκετά τσιγκούνικη, δε θα είναι στις προδιαγραφές του ΔΝΤ» είπε μιλώντας στο Αθήνα 9,84 ο κ.Κύρτσος.
«Το ΔΝΤ λέει στους Ευρωπαίους «Ελάτε εσείς να κουρέψετε το ελληνικό χρέος και ελάτε εσείς οι Έλληνες και μειώστε δραστικά τις συντάξεις και ταυτόχρονα μειώστε και το αφορολόγητο στο ετήσιο εισόδημα.
Το ΔΝΤ θα σπρώξει για επιτάχυνση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου και θα το χρησιμοποιήσουν αυτό στην Ευρωζώνη οι εταίροι, για να επιμείνουν στην άμεση εφαρμογή της μείωσης συντάξεων, αρνούμενοι όμως την επιτάχυνση της μείωσης του αφορολόγητου που ζητάει το ΔΝΤ.
Όλη αυτή η μανούβρα που ο καθένας ζητάει το ένα και το άλλο, θα καταλήξει στο να γίνουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί και αυτά που έχουν υπογραφεί» επεσήμανε ο κ.Κύρτσος, τονίζοντας ότι σε μια ενδεχόμενη εκλογική επικράτηση της ΝΔ, θα είναι δύσκολο να πείσει τους πιστωτές ότι θα πρέπει να έχουν μία διαφορετική μεταχείριση στο θέμα της μείωσης των συντάξεων.
«Έστω ότι η ΝΔ κερδίζει τις εκλογές το φθινόπωρο και σχηματίζει κυβέρνηση, η υπογραφή Τσίπρα για μείωση συντάξεων από την πρωτοχρονιά του 2019 ισχύει.
Υπάρχει συνέχεια κράτος, δεν είναι ότι υπέγραψε ο Τσίπρας άρα ο Μητσοτάκης δεν το εφαρμόζει.
Θα πρέπει η ΝΔ να βρει κάποιο τρόπο να πείσει τους πιστωτές ότι θα πρέπει να έχουν μία διαφορετική μεταχείριση, γιατί ενδεχομένως αυτή θα εγγυηθεί καλύτερη ανάπτυξη οικονομίας, περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Αλλά μετά από 10 χρόνια όπου οι πιστωτές δεν πιστεύουν αυτά που λένε οι ελληνικές κυβερνήσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη.
Μπορεί 12 μήνες μετά την επικράτηση της ΝΔ να αρχίσουν να αλλάζουν στάση, αλλά να αλλάξουν στάση το επόμενο πρωί το βρίσκω απίθανο» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης