Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

SQLearn: Σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας

tags :
SQLearn: Σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας
Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://aen.sqlearn.com στην ΑΕΝ αποτέλεσε τη συνέχεια από μία σειρά παρουσιάσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί
Σε περισσότερους από 200 σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στη Νέα Μηχανιώνα παρουσιάστηκε στις 20/4/18, το σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης (e-learning), το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρεία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://aen.sqlearn.com στην ΑΕΝ αποτέλεσε τη συνέχεια από μία σειρά παρουσιάσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, και συγκεκριμένα στην ΑΕΝ Χίου στις 25/1/18, στην ΑΕΝ Ασπροπύργου στις 14/2/18, στην ΑΕΝ Κύμης στις 27/2/18, στην ΑΕΝ Ηπείρου στις 15/3/18 και στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων στις 16/3/18, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ακαδημίες.
Παρόντες στην παρουσίαση της πλατφόρμας ήταν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας, ο Διοικητής της ΑΕΝ Μακεδονίας Παναγιώτης Τζουάνος, ο Διευθυντής Μηχανικών Γιώργος Γκοτζαμάνης, ο Διευθυντής Πλοιάρχων Νικόλαος Τσούλης, ο Γενικός Διευθυντής της SQLearn Σπύρος Γκούμας, οι εκπρόσωποι της Theta Marine Consulting Καπετάνιοι Ιωάννης Θεοδωράκας και Βασίλης Παπάζογλου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Πάλλας.
Μέσω της πλατφόρμας, οι σπουδαστές μπορούν με τη χρήση προσωπικών κωδικών να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα σε θεματικές του χώρου της ναυτιλίας, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως 3D animation, ενώ είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τη θεωρία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί ότι όλο το σύστημα είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS).
Η παρακολούθηση των ψηφιακών μαθημάτων προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία της αυτο-εκπαίδευσης στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (soft skills).
Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά για επιμόρφωση και κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καλύπτοντας τόσο διεθνείς όσο και εθνικές απαιτήσεις που αφορούν στη σημαία, στην ασφάλεια κ.λπ.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας και ο Διοικητής της ΑΕΝ Μακεδονίας Παναγιώτης Τζουάνος


Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας


Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας κατά την έναρξη της παρουσίασης


Η υπεύθυνη ανάπτυξης μαθημάτων της SQLearn Χριστίνα Καρρά παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα και τις λειτουργίες του


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης