Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου χωρίς το ΔΝΤ - Απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς συμψηφισμούς

Τσίπρας: Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου χωρίς το ΔΝΤ - Απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς συμψηφισμούς
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους υπουργούς του κατά του εφησυχασμού, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχουμε μπροστά μας τα τελευταία μέτρα της διαδρομής»
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράτασης του μνημονίου ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνονας ότι δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ, ενώ χαρακτήρισε «εκλεπτυσμένο ραγιαδισμό» τα περί προληπτικής γραμμής, αφήνοντας αιχμές κατά του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. 
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «δεν υπάρχει στον ορίζοντα παράταση του μνημονίου ή δήθεν έξοδος.
Υπάρχει η σαφής ολοκλήρωση του προγράμματος, η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια».
Όσον αφορά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η θέση μας είναι σαφής, βεβαίως συζητάμε με το ΔΝΤ για μια αμοιβαία κοινή λύση, ωστόσο δεν θεωρούμε ότι πιθανή μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο γ' πρόγραμμα είναι και το τέλος του κόσμου».
«Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν λίγες οι φωνές - πέραν της αντιπολίτευσης και θεσμικών παραγόντων - που ζητούσαν τη συνέχεια της αυστηρής επιτροπείας.
Αυτήν την φορά δεν μιλούσαν για τέταρτο μνημόνιο αλλά για έναν παρόμοιο μηχανισμού μνημονίου με άλλο όμως αμπαλάζ.
Επιχείρημα τους ότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι ώριμο να φέρει εις πέρας τους αναγκαίους στόχους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Με ρεαλιστικό ορίζοντα το Eurogroup στις 21 Ιουνίου ή το αργότερο στα μέσα του καλοκαιριού πορευόμαστε για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο του προγράμματος», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «έχει ένα σαφές, ευκρινές στίγμα των προθέσεων μας, των στόχων και των αξιών μας».
«Η οικονομική ανάπτυξη που θέλουμε δεν βασίζεται στη συντριβή της εργασίας», πρόσθεσε.
«Δεν θα εξαφανιστούν με μιας οι πληγές. Θέλω να σκεφτείτε που βρισκόμασταν όταν αναλάβαμε αυτήν την
προσπάθεια και που βρισκόμαστε σήμερα.
Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι κάναμε καλά που δεν εγκαταλείψαμε το πλοίο παρά τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς και τις επώδυνες αποφάσεις.
Καταφέραμε το μείζον, να σταματήσουμε την πορεία της κοινωνίας προς τον κατήφορο», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Σε 4 μήνες από σήμερα η κυβέρνηση μας θα έχει καταφέρει να εκπληρώσει έναν από τους πιο κεντρικούς στόχους της: Την έξοδο από το πρόγραμμα, την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους υπουργούς του κατά του εφησυχασμού, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχουμε μπροστά μας τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.
Εάν πετύχουμε τους στόχους μας θα είμαστε μπροστά σε μια ιστορική τομή.
Η χώρα θα έχει επιστρέψει σε ένα καθεστώς κανονικότητας».
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε προβλήματα ή ότι δεν θα πρέπει να επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μήνυμα στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία διαδικασία ανταλλαγής για τους 2 'Έλληνες στρατιωτικούς.
«Αναμένουμε τη συντομότερη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως ορίζουν οι αρχές του διεθνούς δικαίου, και απορρίπτουμε κάθε πρόταση συμψηφισμού», τόνισε ο Α. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα επιθυμεί την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και διαλόγου με την Τουρκία και αποτελεί τον πιο θερμό υποστηρικτή της υποψήφιότητάς της για ένταξη στην ΕΕ.
Τελευταία, όμως η Τουρκία δείχνει να απομακρύνεται από την ευρωπαϊκή της στόχευση.
«Η κυβέρνηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας αλλά ταυτόχρονα με αυξημένο κύρος και ανακτημένη αξιοπιστία έχει καταφέρει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες για διεθνή στήριξη των δίκαιων θέσεών μας», σημείωσε.

Επίθεση σε ΝΔ, διαπλοκή

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και κατά των ολιγαρχών και της διαπλοκής.
«Θα περίμενε κανείς από τη ΝΔ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υιοθετεί υπονομευτικές για την χώρα πολιτικές», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς τους λόγους που οδηγούν τη ΝΔ να υιοθετεί μια ανεύθυνη και υπονομευτική για τη χώρα στάση.
Η εξήγηση βρίσκεται στον λόγο συγκεκριμένων στελεχών που έχουν αναλάβει στην καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη.
Αυτό που ζητάνε και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υλοποιήσει είναι η δημιουργία ενός αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.
Έχουν καταφέρει να συγκροτήσουν ένα μέτωπο, αλλά είναι μαύρο, αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο & διεφθαρμένο έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία χρόνια», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.
Και πρόσθεσε ότι αυτή η στρατηγική καθορίζεται και από τον φόβο ότι αυτή η κυβέρνηση θα τα καταφέρει και θα προκαλέσει ισχυρά πλήγματα στις δυνάμεις της διαπλοκής.
«Έχουν καταφέρει να συγκροτήσουν ένα μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
 Εκδοτικά συγκροτήματα, διωκόμενοι ολιγάρχες πρωτοστατούν στην επιχείρηση κατά της προσπάθειας μας να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Φοβούνται μήπως αυτή η κυβέρνηση τα καταφέρει», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης