Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -46% οι εξαγωγές προς τη Βόρεια Κορέα το α΄ τρίμηνο 2018, λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -46% οι εξαγωγές προς τη Βόρεια Κορέα το α΄ τρίμηνο 2018, λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ
Οι εισαγωγές της Κίνας από τη Βόρεια Κορέα για το πρώτο τρίμηνο του 2018 κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -87%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Βόρεια Κορέα για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/4) στοιχεία της κυβέρνησης, καθώς το Πεκίνο έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις κυρώσεις που έχει ψηφίσει το Συμβούλιο Ασφαλεία του ΟΗΕ σε βάρος της Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Βόρεια Κορέα υποχώρησαν κατά -46,1% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, στα 424,8 εκατ. δολ., την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές από την Πιονγιάνγκ κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -87% σε ετήσια βάση, στα 71,3 εκατ. δολ.
Σε ότι αφορά τον Μάρτιο του 2018, οι εξαγωγές του Πεκίνου προς το βορειοκορεατικό καθεστώς διαμορφώθηκαν στα 143,8 εκατ. δολ. ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές ανήλθαν μόλις στα 12,4 εκατ. δολ.
Ως εκ τούτου, το συνολικό εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε στα 156,3 δολ.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα εντός του μήνα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγής δυνητικών ειδών διπλής χρήσης προς τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού, μηχανημάτων και χημικών, η οποία έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η ανακοίνωση καταδεικνύει ότι η Κίνα εξακολουθεί να συμμορφώνεται με τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ, παρά το γεγονός ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Kim Jong Un, επισκέφθηκε πρόσφατα το Πεκίνο, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Xi Jinping.
Σημειώνεται ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει το 90% του εξωτερικού εμπορίου της Βόρειας Κορέας, ωστόσο το Πεκίνο απφάσισε να ενισχύει τις κυρώσεις της κατά της Πιονγιάνγκ, μετά τις πρόσφατες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης