Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Για ποιο λόγο οι ρωσικοί S-400 στη Συρία "σιώπησαν";

Για ποιο λόγο οι ρωσικοί S-400 στη Συρία
Εάν ενεργοποιούνταν θα γίνονταν ευάλωτοι, προδίδοντας τον τρόπο αντίδρασής τους.
Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, κατά την πρόσφατη επιχείρηση των Δυτικών δυνάμεων κατά των εγκαταστάσεων παραγωγής και φύλαξης χημικών όπλων στη Συρία, η συριακή αεράμυνα αμύνθηκε με όλα τα αντιαεροπορικά μέσα διέθετε, που κυμαίνονται από υπερσύγχρονους πυραύλους Pantsir S-1 μέχρι συμβατικά Α/Α πυροβόλα. Ερωτηματικό, όμως, παραμένει γιατί τα ρωσικά συστήματα S-400 δεν ενεργοποιήθηκα, δεν ενέπλεξαν στόχους και γενικά παρέμειναν "σιωπηλά".
Πέραν του γεγονότος, ότι σίγουρα υπήρχε κάποια προσυνενόηση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για το ποιοι στόχοι θα κτυπηθούν, ώστε να μην υπάρξουν "ατυχήματα", είναι αρκετοί όσοι υποστηρίζουν πως οι S-400 θα μπορούσαν, έστω, να παρακολουθήσουν τα εισερχόμενα βλήματα διαβιβάζοντας πληροφορίες στη συριακή αεράμυνα, για τη διευκόλυνση της κατάρριψης μέρους των εισερχόμεων βλημάτων.

Σχετική εικόνα
Είναι σίγουρο πως οι Ρώσοι γνώριζαν ότι οι δυτικοί θα υποστήριζαν την επιχείρηση με σκάφη επιφανείας και αεροσκάφη ηλεκτρονικών αντιμέτρων, για την εξουδετέρωση/καταστολή των συριακών/ρωσικών συστημάτων. Με αυτό τον τρόπο, εάν οι ρωσικοί S-400 ενεργοποιούνταν, είναι δεδομένο ότι θα γίνονταν ευάλωτοι και θα πρόδιδαν τον τρόπο αντίδρασής τους. Ίσως γι' αυτό το λόγο, όπως υποστηρίζουν οι διεθνείς πηγές, οι S-400 παρέμειναν τελικά "σιωπηλοί"...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης