Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προς το 3% οδεύει η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου - Οι εκτιμήσεις 3 επενδυτικών οίκων

Προς το 3% οδεύει η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου - Οι εκτιμήσεις 3 επενδυτικών οίκων
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου πλησιάζει στο 3% 
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα καθώς θα μπορούσαν να φτάσουν στο 3%, ένα επίπεδο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους επενδυτές.
«Το επίπεδο του 3% είναι ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό επίπεδο για του επενδυτές και έχει συγκεντρώσει πάνω του μεγάλο ενδιαφέρον» δήλωσε ο Roger Jones της London and Capital.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ήταν στο 2,9882% πλησιάζοντας στο 3%, που η τελευταία που είχε σημειωθεί ήταν το 2014.
«Δεν είναι μόνο η πορεία προς το 3% που είναι ασυνήθιστή, αλλά το ιστορικά χαμηλό επίπεδο απόδοσης που έχουν δει τα τελευταία χρόνια, που αντανακλά τις μακροχρόνιες πληγές της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο Seamus Mac Gorain της JP Morgan Asset Management.
«Η τωρινή πιο υγιείς οικονομία δικαιολογεί τέτοιες υψηλότερες αποδόσεις.
Περιμένουμε ότι τα 10ετή ομόλογα θα ολοκληρώσουν το έτος μεταξύ 3% και 3,5%» πρόσθεσε ο ίδιος.
Αλλά, πάνω από όλα, το επίπεδο του 3% έχει μια "ψυχολογική" πτυχή που προκαλεί ανησυχία στις αγορές.
Το δεκαετές ομόλογο χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για πολλά χρηματοπιστωτικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών δανείων, αλλά και ως βαρόμετρο εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Το πρόβλημα μιας μακράς περιόδου αύξησης των επιτοκίων είναι η επίπτωση σε όσους πραγματοποιούν επενδύσεις.
Τα υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν ότι οι εταιρείες θα έχουν υψηλότερο κόστος όταν δανείζονται χρήματα, αλλά επίσης σημαίνουν και ότι τα χρέη τους γίνονται ακριβότερα.
Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες θα έχουν λιγότερα περιθώρια για αύξηση των μισθών, για επενδύσεις στην επιχείρησή τους και για μερίσματα στους μετόχους.
«Τα υψηλότερα επιτόκια δεν ευνοούν τις μετοχές» δήλωσε ο Francesco Filia της Fasanara Capital, προσθέτοντας ότι, τελικά, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο defaults.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης