Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Οριακή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Με οριακά κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων
Με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα (23/4/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις κινήσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,35% υψηλότερα, στις 383,18 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 12.572,39 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,42% στις 7.398,87 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,48% υψηλότερα, στις 5.438,55 μονάδες.


Η μετοχή της UBS υποχώρησε κατά 2,5%, παρά το γεγονός ότι η ελβετική τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων (1,54 δισ. δολ.) για το α’ τρίμηνο του 2018, κατά 19% αυξημένα σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 1,419 δισ. φράγκα, από 1,27 δισ. το α’ τρίμηνο του 2017.
Τα έσοδα από το trading σημείωσαν άνοδο 17%, λαμβάνοντας ώθηση από το volatility στις αγορές.
Ωστόσο, τα έσοδα της τράπεζας από τη μονάδα σταθερού εισοδήματος υποχώρησαν κατά 15%, ενώ η τράπεζα προειδοποίησε ότι στο β’ τρίμηνο του 2018 ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνει υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης σε σχέση με το 2017.
Τις χειρότερες επιδόσεις κατέγραψε ο κλάδος μέσων ενημέρωσης, με απώλειες άνω του 1%, στον απόηχο και της είδησης ότι η Ford συρρικνώνει τις δραστηριότητές της με τη διαφημιστική κοινοπραξία WPP.
Η μετοχή της Reckitt Benckiser σημείωσε απώλειες 2%, καθώς η J.P. Morgan περιέκοψε την τιμή - στόχο της.
Η μετοχή της Philips ενισχύθηκε κατά 5,5%, στον απόηχο των τριμηνιαίων της αποτελεσμάτων, παρά την πτώση κερδών και εσόδων που ανέφερε η εταιρεία για το α’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 94 εκατ. ευρώ, από 128 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, εν μέσω αναδιάρθρωσης, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 3,9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική υποχώρηση από τα 5,7 δισ. του α’ τριμήνου του 2017.
Ωστόσο, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε στο 8,7%, από 7,4% ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα αποτελέσματα της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών ήταν καλύτερα των προσδοκιών.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, με σταθερούς ρυθμούς εξακολουθούν να αναπτύσσονται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/4) στοιχεία της Markit, με τον ρυθμό ανάπτυξης ωστόσο να είναι ο βραδύτερος των τελευταίων δώδεκα μηνών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,2 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, με τον δείκτη ωστόσο να παραμένει υψηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, και συγκεκριμένα στις 53,8 μονάδες.
Τόσο ο μεταποιητικός κλάδος, όσο και ο κλάδος υπηρεσιών, συνέχισαν να αναπτύσσονται, με τους ρυθμούς ανόδου ωστόσο να είναι υποτονικοί σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 15 μηνών.
Παράλληλα, στη Γερμανία, σε θετικό έδαφος επέστρεψε το επιχειρηματικό κλίμα κατά την έναρξη του δευτέρου τριμήνου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά οκτώ μηνών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον Απρίλιο του 2018 σκαρφάλωσε στις 55,3 μονάδες, από 55,1 μονάδες τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης