Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι αναμένεται να ζήσουν 100 έτη

tags :
UBS: Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι αναμένεται να ζήσουν 100 έτη
UBS: Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι αναμένεται να ζήσουν 100 έτη
Χάρη στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις, οι άνθρωποι ζουν πολύ περισσότερο από τους προγόνους τους, δεκαετίες παραπάνω στην πραγματικότητα.
Ο μέσος όρος διάρκειας ζωής στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την πλειοψηφία των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης είναι τώρα στα 70 έτη, ενώ για όσους ζουν στη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, ο μέσος όρος αυξάνεται κοντά στα 80 έτη, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι, ωστόσο, αναμένεται να ζήσουν έναν αιώνα χάρη στην ικανότητά τους να αγοράσουν τον πιο υγιεινό, καθαρότερο, χαμηλότερο τρόπο ζωής.
Από στατιστικής άποψης, αυτό είναι αλήθεια.
Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το πλουσιότερο 1% των γυναικών ζει κατά μέσο όρο, περισσότερο από 10 χρόνια σε σχέση με το φτωχότερο 1%, σύμφωνα με μια μελέτη του 2016 στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.
Για τους άνδρες, το χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και φτωχότερων Αμερικανών είναι σχεδόν 15 χρόνια.
Το 1930, το μέσο προσδόκιμο ζωής για τους αμερικανούς άνδρες ήταν μόνο 58 έτη και 62 έτη για τις γυναίκες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση.
Πριν από 50 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής ήταν στα 35 έτη.



Οι προσδοκίες για διαβίωση έως τα 100 έτη ποικίλλουν ευρέως ανά χώρα, ενώ το 76% των Γερμανών εκτιμάται ότι έχουν τις προϋποθέσεις να φτάσουν τα 100 έτη, ενώ μόνο το 30% των Αμερικανών εκτιμάται ότι θα το επιτύχουν.
Κατά μέσο όρο, το 53% των επενδυτών με τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια σε επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία αναμένουν να ζήσουν έως τα 100 έτη.



Η επέκταση του προσδόκιμου ζωής δεν είναι φθηνή υπόθεση

Οι πλούσιοι γνωρίζουν ότι εάν πρόκειται να φτάσουν τα 100 έτη, θα πρέπει να ξοδέψουν χρήματα για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, φαγητό, άσκηση και άλλες υπηρεσίες που μπορούν να επεκτείνουν το προσδόκιμο ζωής.
Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχουν όλα τα άλλα τυποποιημένα έξοδα διαβίωσης που κάποιος πρέπει να προγραμματίσει αν προσπαθήσει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η UBS αναφέρει ότι το 91% των 5.000 επενδυτών που ερωτήθηκαν σε έρευνά της "πραγματοποιούν οικονομικές μεταβολές λόγω του αυξημένου προσδόκιμου ζωής".



Οι πλούσιοι είναι περισσότερο από πρόθυμοι να θυσιάσουν χρήματα για επιπλέον μακροζωία.
Εννέα από 10 πλούσιοι άνθρωποι συμφώνησαν ότι «η υγεία είναι πιο σημαντικό από τον πλούτο».
Ερωτηθείς από την UBS τι ποσό της περιουσίας τους είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν «για εγγυημένα επιπλέον 10 χρόνια υγιούς ζωής», ο μέσος όρος των απαντήσεων ποικίλλει ανάλογα από τον πλούτο.
Οι επενδυτές που είναι σχεδόν εκατομμυριούχοι, με 1 εκατ. έως 2 εκατ. δολάρια σε καθαρή αξία, είναι πρόθυμοι να αποχωριστούν το 33% της περιουσίας τους, για μια επιπλέον δεκαετία ζωής.
Οι επενδυτές με περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια περιουσία είναι πρόθυμοι να αποχωριστούν με σχεδόν το 50% της περιουσίας τους.
Τα τελευταία χρόνια, το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών μειώθηκε κατά εκπληκτικό τρόπο για δύο χρόνια στη σειρά, ένα φαινόμενο που υποδηλώνει το Bloomberg οφείλεται εν μέρει στην κρίση κατάχρησης των οπιοειδών στη χώρα.
Θα μπορούσε επίσης να είναι επειδή οι Αμερικανοί είναι παχύτεροι από ποτέ, με το 40% των ενηλίκων να θεωρούνται παχύσαρκοι, σύμφωνα με το CDC.
Μια ανησυχητική νέα έκθεση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνει ότι σχεδόν το 40% των Αμερικανών ενηλίκων και σχεδόν το 20% των εφήβων είναι παχύσαρκοι - οι υψηλότεροι ρυθμοί που καταγράφηκαν ποτέ για τις ΗΠΑ.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις 30% των Αμερικανών εκατομμυριούχων, σύμφωνα με την έρευνα της UBS ότι θα φτάσουν τα 100 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης