Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη μάχη με τη διαπλοκή καταφεύγει εκ νέου το Μαξίμου μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στη μάχη με τη διαπλοκή καταφεύγει εκ νέου το Μαξίμου μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Στη μάχη με τη διαπλοκή καταφεύγει το Μαξίμου
Να συσπειρώσει τους βουλευτές του και να ανατάξει το κομματικό φρόνημα επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και αναδεικνύοντας τον εσωτερικό εχθρό: «το μαύρο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», όπως το αποκάλεσε.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στην οικονομία και στα ελληνοτουρκικά.
Εντύπωση όμως προκάλεσε ότι άφησε εκτός τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ενώ η αιχμή της ομιλίας του ήταν η κομματική αντιπαράθεση με την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην διαπλοκή του παλιού πολιτικού συστήματος. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε απερίφραστα και με τόσο έντονο τρόπο στο «ναρκόπλοιο Noor 1», και εμμέσως πλην σαφώς στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Και μόνο το γεγονός ότι η επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ και στο παλιό πολιτικό σύστημα και τις διασυνδέσεις του με την διαπλοκή, απέσπασε το πιο έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους βουλευτές του, εξηγεί την επιλογή του πρωθυπουργού να αναδείξει τον εσωτερικό εχθρό.
Προανήγγειλε όμως από την πλευρά του ότι την αντιπαράθεση αυτή θα την φθάσει μέχρι το τέλος, απαντώντας έτσι στις επιθέσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και στις διαρροές στα κομματικά γραφεία ότι εάν χάσει την εξουσία θα υπάρξει καταιγισμός διώξεων εναντίον του για όλα όσα έχει κάνει ξεκινώντας από το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Έδωσε έτσι το στίγμα των προθέσεών του για το επόμενο διάστημα.
Καθώς η διαπραγμάτευση για την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο δεν πηγαίνει κατ ευχήν, ούτε άλλωστε τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, η καταφυγή της κυβέρνησης είναι η μάχη κατά της διαπλοκής που θα επανέλθει με διάφορες αφορμές στην ημερήσια διάταξη.
Προετοίμασε το έδαφος ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για υπονομευτική στάση, και καταλογίζοντάς του ότι αναζητά ευκαιρίες «αποσταθεροποίησης ακόμη και με αφορμή τα πιο ευαίσθητα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».
Μιλώντας για το «μαύρο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που αποτελείται από ότι πιο σάπιο και διεθαρμένο» τοποθέτησε στον πυρήνα του τους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος Σαμαρά και Βενιζέλο που «καθοδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και αφανώς να καθορίζουν την πολιτική του στρατηγική και να κινούν τα νήματα της επιχείρησης παλινόρθωσης».
Με αυτό τον τρόπο θέλησε να προλάβει και την κριτική που θα ασκηθεί στους επόμενους μήνες κατά την διαπραγμάτευση και να την απαξιώσει εκ των προτέρων όπως και να καταστήσει προσεκτικούς τους βουλευτές του. Άλλωστε στην συνέχεια και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι τα όσα θα ακουστούν στο εξής θα είναι στο πλαίσιο του μπρα ντε φερ με τους δανειστές για την ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από το μνημόνιο.  
Προσπάθησε δε να δημιουργήσει και ρήγμα στους αντιπάλους του ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η τακτική Μητσοτάκη «γεννά εύλογα αντανακλαστικά στις υγιείς δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης.
Η μάχη κατά της διαπλοκής θα επικεντρωθεί «στις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, μέχρι τις παράνομες και σκοτεινές χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και εταιρειών συνδεδεμένων με πολιτικά πρόσωπα και  τις υποθέσεις των θαλασσοδανείων.
Και από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα και τη σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ,  μέχρι την υπόθεση Novartis και τη υπόθεση του Ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε το Κινέζο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης