Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ράλι» στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ, σε υψηλά άνω των 4 ετών το 10ετές

tags :
«Ράλι» στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ, σε υψηλά άνω των 4 ετών το 10ετές
Ανόδου συνέχεια στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ 
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014 «εκτοξεύθηκε» σήμερα (23 Απριλίου 2018) η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου Ηνωμένων Πολιτειών, κοντά στο να ξεπεράσει το σημείο κατατεθέν του 3%!
Στις 20:26, το σημαντικότερο χρεόγραφο του κόσμου διαπραγματεύεται στο 2,98%, έπειτα από ημερήσια ενίσχυση της τάξεως του 1% -επί της απόδοσης-, εν μέσω έντονων ανησυχιών για «άλμα» στον πληθωρισμό, που θα επιφέρει ακόμη ταχύτερη νομισματική σύσφιξη από τη Federal Reserve.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Donald Trump συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα, βάζοντας σήμερα εκ νέου στο στόχαστρο τη συμφωνία NAFTA (περισσότερα εδώ)
Σε σημαντική υποχώρηση βρίσκονται και οι τιμές -λόγω της αύξησης των αποδόσεων- για το 2ετές και 30ετές κρατικό ομόλογο της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, με τις αποδόσεις να διαμορφώνονται σε 2,47% και 3,15%, αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα (πηγή γραφήματος: investing.com):






Κόντρα στη ραγδαία αύξηση των αποδόσεων στα κρατικά αμερικανικά χρεόγραφα, ο αναλυτής της Morgan Stanley, Matthew Hornbach, εμφανίζεται αισιόδοξος, σε περίπτωση που, όμως, το 10ετές δεν «σπάσει» το φράγμα του 3%.
Ειδικότερα, εκτιμά πως η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Η.Π.Α. αναμένεται να υποχωρήσει ακόμη και στο 2,70% το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (σσ: συνεπάγεται αύξηση της τιμής του χρεογράφου, και αντίστροφα), αν φυσικά δεν παραβιαστεί το ψυχολογικό όριο του 3% τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σε αντίθετη περίπτωση, ωστόσο, η απόδοση θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και το 3,25%, με κεκτημένη ταχύτητα από την «παραβίαση» του 3%, υποστήριξε ο αναλυτής, μιλώντας στο Bloomberg.
Στο ίδιο ποσοστό διαμορφώνεται και η πρόβλεψη για την απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου Η.Π.Α., επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης