Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας για την Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας

Στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας για την Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας
Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας - Ποια θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο
(upd) Στο Βουκουρέστι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας.
Στο επίκεντρο της Τετραμερούς αναμένεται να βρεθεί η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια, στις 17 Μαΐου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τέσσερις ηγέτες (ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Boyko Borisov, η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Viorica Dancila, ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic και ο Έλληνας πρωθυπουργός) θα επιχειρήσουν να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Σόφια, καθώς στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικά της Σερβίας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προτείνει να υπάρξει αναζωογόνηση της "ατζέντας της Θεσσαλονίκης", που είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή.
Ο προεδρεύων της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο Borisov την έθεσε ως προτεραιότητα της Βουλγαρικής Προεδρίας, για την οποία είχε πει ότι θα λειτουργήσει ως "Βαλκανική Προεδρία".
Άλλα εξαιρετικά σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν την Τετραμερή είναι οι περιφερειακές εξελίξεις, η κατάσταση στο Κόσοβο, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ ενώ αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της επιρροής τρίτων κρατών στην περιοχή, με στόχο να διασφαλιστεί η θεσμική διαδικασία για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Επίσης θα εξεταστούν θέματα συνεργασίας των τεσσάρων χωρών στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και των μεταφορών κ.α.
Η σημερινή Τετραμερής Συνάντηση έρχεται ως συνέχεια της Τριμερούς Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, στη Θεσσαλονίκη, τις διμερούς Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Καβάλα και των δύο Τετραμερών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, στη Βάρνα και στο Βελιγράδι, αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετραμερούς στη Σόφια:

16:50-16:55
Αφίξεις των Ηγετών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας, και υποδοχή τους από την Πρωθυπουργό της Ρουμανίας

17:15-18:15
Τετραμερής συνάντηση των Ηγετών

18:20-18:50
Κοινές δηλώσεις των Ηγετών προς τα ΜΜΕ
18:55-19:00

Οικογενειακή φωτογραφία
19:30-21:00

Επίσημο δείπνο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης