Τελευταία Νέα
Κοινωνία

UNESCO: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 η Αθήνα!

tags :
UNESCO: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 η Αθήνα!
Η Αθήνα θα αποτελέσει την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018!
Την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου αποτελεί από σήμερα (23 Απριλίου 2018) έως τον ερχόμενο Απρίλιο η Αθήνα!
Η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, προς τιμήν δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα (23 Απριλίου 1616).
Με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει» η πρωτεύουσα για έναν χρόνο, με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, θα κινείται στους ρυθμούς της αγάπης για το βιβλίο.
Τα εγκαίνια της διοργάνωσης έγιναν στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου γέμισε με μουσικές, χορούς, απρόσμενες αναγνώσεις και πολλές εκπλήξεις, ενώ στις 19:45 έπαιξε μουσική η μπάντα του δήμου Αθηναίων.
Από τις 21:00, στο ύψος του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού οι Athens Lindy Hop περιμένουν τον κόσμο για χορό σε ρυθμούς jazz και swing από τη Big Band του δήμου Αθηναίων.
Το μουσικό σύνολo Batuka δίνει ρυθμό με τα κρουστά του δημιουργώντας μικρές παρελάσεις χαράς ανάμεσα σε καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών από το Athens Circus Festival σε επιμέλεια Κωστή Βαζαίου που θα ξεφυλλίζουν το βιβλίο της τέχνης του δρόμου με μαγικές εικόνες με δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο.
Τη μεγάλη διοργάνωση στηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το ΣυνΑθηνά και τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης