Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Δραγασάκης: Το δημοσίευμα - λίβελος της FAZ χρηματοδοτήθηκε από Έλληνα επιχειρηματία

Γ. Δραγασάκης: Το δημοσίευμα -  λίβελος της FAZ χρηματοδοτήθηκε από Έλληνα επιχειρηματία
Ομιλία του Γ. Δραγασάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ
Αιχμές κατά της επιχειρηματικότητας της αρπαχτής και της διαπλοκής που πρέπει να πολεμήσουμε έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός  Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγηασάκης μιλώντας πριν από λίγο στο  συνέδριο του ΣΕΒ  με τίτλο  "Σχεδιάζοντας Το Μέλλον Με Επενδύσεις." 
Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν επικριτικός για τους επιχειρηματίες που έβγαλαν κέρδη στο παρελθόν και μετέφεραν τα  λεφτά στο εξωτερικό ενώ σήμερα δεν δηλώνουν την πρόθεση τους να φέρουν  πίσω τα χρήματα για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο ίδιος κατανοεί την επιχειρηματικότητα της επιβίωσης, η οποία  περιλαμβάνει ένα μοντέλο με χαμηλούς μισθούς για τους εργαζόμενους όπως και την πρόθεση της να κρύβει εισοδήματα από την εφορία.  
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε ένα  παραγωγικό μοντέλο και σε αυτή την κατηγορία των επιχειρηματιών της επιβίωσης ενώ τόνισε ότι πρέπει να πολεμήσουμε την επιχειρηματικότητα  της αρπαχτής και της διαπλοκής.  
Αξίζει να σημειωθεί  ότι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε αναφορά στο πρόσφατο δημοσίευμα της FAZ  που ήταν λίβελος κατά της κυβέρνησης και θεώρησε ότι ανάλογα δημοσιεύματα έχουν ως χρηματοδότες εγχώρια  επιχειρηματικά συμφέροντα που πολεμούν την κυβέρνηση.  
Αναφερόμενος στο ρολό του ΣΕΒ τόνισε ότι πρόκειται για  μια  εργοδοτική οργάνωση και ιδεοληπτική που προσανατολίζεται για το δικό της συμφέρον ενώ  θα πρέπει να διαμορφώσει δομές για το γενικότερο συμφέρον της χώρας.
Τόνισε ότι η χώρα με την έξοδο της από τα Μνημόνια και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενώ κατέστησε  σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ειδικό καθεστώς.
Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι θέλουμε η Ελλάδα να φτιάξει το δικό της μέλλον και να το σχεδιάσει μονή της.  
Να αναφερθεί ότι σχολίασε την τοποθέτηση του πρώην  υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη που ανέφερε ότι  η κυβέρνηση  πρέπει  να επαναδιαπραγματευθεί τα υψηλά πλεονάσματα τα οποία στην πράξη εμποδίζουν  την ανάπτυξη και δεν βοηθούν στις επενδύσεις καθώς τα  ψηλά πλεονάσματα δημιουργούν …κατάθλιψη στους  επενδυτές.  
Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για τη μείωση των πλεονασμάτων χωρίς όμως να το επιτύχει.
Αναφερόμενος στις επενδύσεις ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι το ύψος των επενδύσεις θα φθάσουν τα 35 δισ. ευρώ, όταν ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι χρειάζονται 45 δισ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης