Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Tradepedia: Δείκτης GRE20 Cash - Αρχικά διόρθωση και μετά 2452 με 2700 μον. ή άνοδος +22%

Tradepedia: Δείκτης GRE20 Cash - Αρχικά διόρθωση και μετά 2452 με 2700 μον. ή άνοδος +22%
Στην περίπτωση διόρθωσης ευκαιρίες για αγορά θα παρουσιαστούν σε όσους επενδυτές έχασαν μεγάλο μέρος της ανοδικής κίνησης
Με τις αυξημένες πιθανότητες να διατηρηθεί η στήριξη στο επίπεδο των 2000 μονάδων ευνοείται η συνέχιση της ανοδικής τάσης στον δείκτη GRE 20 Cash
Μετά την διόρθωση της ανοδικής τάσης, όπως αυτή εκτιμήθηκε σωστά από την Tradepedia (βλέπε δημοσίευση 15/1/2018) και αναλύοντας την εξέλιξη των τιμών του GRE20Cash σήμερα, παρατηρούμε ότι βρισκόμαστε σε πλήρη ευθυγράμμιση τόσο μακροπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα αναφορικά με την γενική κατεύθυνση και τάση.
Μακροπρόθεσμα μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου του σχηματισμού αντιστροφής σύμφωνα με τον ταλαντωτή Avramis swing, η αγορά συνεχίζει να κινείται ανοδικά αλλά με αργό ρυθμό, όπως αυτό φαίνεται από την κλίση στο δείκτη Avramis river.
Το κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή 20/4 επιβεβαίωσε την αναμενόμενη στήριξη εντός του μπλε ποταμού με την δημιουργία πυθμένα, ο οποίος έφερε στο προσκήνιο το ανοδικό κύμα που βρισκόμαστε τώρα.
Η ζώνη του ποταμού συμπίπτει με διόρθωση στο 61,8 της κίνησης (Fibonacci retracement level) αλλά και την τιμή του ψυχολογικού επιπέδου των 2000 μονάδων αυξάνοντας τις πιθανότητες το επίπεδο αυτό στήριξης να διατηρηθεί περεταίρω.
Στόχος μετά τη διόρθωση αυτή και μετά το σπάσιμο της τιμής πάνω από την πιο πρόσφατη κορυφή στις 2270 μονάδες, τα επίπεδα των 2452 και των 2700 μονάδων ή άνοδος έως +22%.
Σε αντίθετη περίπτωση το σενάριο το οποίο συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες αποτελεί η διάσπαση των 1980 μονάδων η οποία θα αποφέρει αντιστροφή της μακροχρόνιας τάσης και επαναπροσδιορισμό των παραπάνω σεναρίων.  



Μεσοπρόθεσμα παρατηρείται η ίδια εικόνα, με την ολοκλήρωση του σχηματισμού αντιστροφής σύμφωνα με τον ταλαντωτή Avramis Swing.
Η αμεσότητα κατάκτησης του δεύτερου στόχου στο 261,8 του Fibonacci (2150 μονάδες), ευνοεί διόρθωση, χωρίς αυτή να αλλοιώνει την γενική εικόνα που παραπέμπει σε νέα υψηλά και τις 2200 μονάδες.
Στην περίπτωση διόρθωσης ευκαιρίες για αγορά θα παρουσιαστούν σε όσους επενδυτές έχασαν μεγάλο μέρος της ανοδικής κίνησης αλλά και νέες ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν να επωφεληθούν των χαμηλότερων τιμών αυξάνοντας  τις θέσεις στο χαρτοφυλάκιο τους.



Για περισσότερες πληροφορίες

c.spyridis@tradepedia.com
Charalambos Spyridis
Tradepedia Chief Instructor - Greece

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης