Τελευταία Νέα
Διεθνή

BMO: Δεν οφείλεται στο πετρέλαιο το «ράλι» στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

tags :
BMO: Δεν οφείλεται στο πετρέλαιο το «ράλι» στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Η BMO απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί θετικής συσχέτισης των τιμών πετρελαίου και των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ
Οι αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα των  Ηνωμένων Πολιτειών «καλπάζουν» σήμερα (23 Απριλίου 2018), με το μακροπρόθεσμο κόστος δανεισμού να έχει ξεπεράσει το 2,98% και 3,15%, στο 10ετές και 30ετές χρεόγραφο, αντίστοιχα.
Το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού (2ετές) διαπραγματεύεται σε άνω του 2,45%.
Αναλυτές και επενδυτικό κοινό αποδίδουν την πτώση των τιμών αμερικανικών ομολόγων στις ανησυχίες για επικείμενη περαιτέρω εκτόξευση του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας, που απορρέουν και από τις υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο.
Ένας υψηλότερος του αναμενομένου πληθωρισμός, θα αναγκάσει τη Federal Reserve να επιταχύνει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Ωστόσο, οι Ian Lyngen και Aaron Kohli, της Bank of Montreal (BMO), απορρίπτουν την υποτιθέμενη θετική συσχέτιση των τιμών στο «μαύρο χρυσό» και των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα Η.Π.Α..
Όπως αναφέρουν, τα ιστορικά στοιχεία αποδεικνύουν πως οι υψηλότερες τιμές αργού πετρελαίου προκαλούν υποχώρηση της διαφοράς (spreads) στα αμερικανικά ομόλογα, συγκεκριμένα στο 5ετές και το 30ετές.  



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης