Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street - Απώλειες -0,06% για Dow Jones και κέρδη 0,01% για S&P 500

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street - Απώλειες -0,06% για Dow Jones και κέρδη 0,01% για S&P 500
Ανησυχία προκαλεί στους επενδυτές το ράλι στην απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρέθηκε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις τεχνολογικές μετοχές να συνεχίζουν να υποχωρούν, ενώ οι επενδυτές εμφανίστηκαν εξαιρετικά ανήσυχοι για την άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
Παράλληλα οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την πλέον δραστήρια εβδομάδα ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου 2018.
Απώλειες μόλις 14 μονάδων ή 0,06% για τον Dow Jones, με τη μετοχή της Goldman Sachs (-2,1%) να εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες.
Ο δείκτης των blue chips διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 24.448 μονάδων.
Οριακά κέρδη 0,01% για τον ευρύτερο βιομηχανικό δείκτη S&P 500 στις 2.670 μονάδες, ενώ πτώση της τάξης του 0,25% σημείωσε ο Nasdaq στις 7.128 μονάδες.
Πτώση άνω του 0,5% σημείωσαν οι μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet, αποτελώντας το βασικό «βαρίδι» για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.
Σημαντική ανησυχία προκάλεσε στους επενδυτές και η διαμόρφωση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου στο 2,99%, μία ανάσα από το να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 3%.
Την προηγούμενη φορά που βρέθηκε σε αυτό το επίπεδο ήταν τον Ιανουάριο του 2014, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
«Εάν η απόδοση του 10ετούς ξεπεράσει το 3% αυτό θα αποτελέσει τον βασικότερο καταλύτη για την αγορά», σημειώνει ο Mark Esposito, επικεφαλής της Esposito Securities.



Οι μετοχές με την μεγασλύτερη άνοσδ και την μεγαλύτερη πτώση στo δείκτη Dow Jones



Οι μετοχές με την μεγασλύτερη άνοσδ και την μεγαλύτερη πτώση στo δείκτη S&P 500



Οι μετοχές με την μεγασλύτερη άνοσδ και την μεγαλύτερη πτώση στo δείκτη Nasdaq



Μακροοικονομία

Ενίσχυση κατέγραψε ο δείκτης PMI (Purchase Manager Index) -που συντάσσει η Markit- για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Απρίλιο 2018, αντικατοπτρίζοντας μία τόνωση της δραστηριότητας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Ειδικότερα, ο PMI διαμορφώθηκε σε 54,8 μονάδες τον τρέχοντα μήνα, έναντι 54,2 τον Μάρτιο 2018.
Οι επιμέρους PMI για τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση διαμορφώθηκαν στις 54,4 (έναντι 54) και 56,5 (έναντι 55) μονάδες, αντίστοιχα.
Ο PMI συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τις τιμές παραγωγού αγαθών, την απασχόληση κλπ, για τον εκάστοτε κλάδο.
Επισημαίνεται ότι μία τιμή άνω των 50 μονάδων για τον δείκτη PMI συνεπάγεται μεγέθυνση του εκάστοτε κλάδου, ενώ, κάτω των 50 μονάδων, συρρίκνωση.
Ο σύνθετος αφορά έναν συνδυασμό των επιμέρους δεικτών PMI.
Αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Μάρτιο του 2018 οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ, με τις χρόνιες ελλείψεις στην αγορά και τις υψηλές τιμές να παραμένουν, ωστόσο, «πονοκέφαλοι».
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (23/4/2018) η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR), οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,1%, στις 5,60 εκατ. μονάδες τον Μάρτιο του 2018, ενώ οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου παρέμειναν αμετάβλητες.
Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας αύξησης για τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των πωλήσεων σπιτιών στις ΗΠΑ.
Σε ετήσια βάση, οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 1,2% τον Μάρτιο του 2018.
Την ίδια ώρα, η μέση τιμή υπάρχουσας κατοικίας διαμορφώθηκε στα 250.400 δολ., κατά 5,8% αυξημένη σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017.

Επιχειρήσεις

Ζημίες ύψους 112,5 εκατ. δολαρίων παρουσίασε η Hasbro για το πρώτο τρίμηνο του 2018, έναντι κερδών 68,6 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.
Όπως ανακοίνωσε η πασίγνωστη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών, οι ζημίες οφείλονται εν μέρει στη χρεοκοπία της Toys «R» Us.
Τα EBITDA, εξαιρουμένων των ζημιών από τη χρεοκοπία της αμερικανικής εταιρείας, η Hasbro κατέγραψε κέρδη 0,10 δολαρίων ανά μετοχή, όταν οι αναλυτές -σε έρευνα της FactSet- ανέμεναν επίδοση της τάξεως των 0,33 δολαρίων.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 716,3 εκατ. δολάρια, έναντι 849,7 εκατ. τους τρεις πρώτους μήνες του 2017 και 816 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Επισημαίνεται ότι, σε δωδεκάμηνη σύγκριση, η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 8,9%.
Η κεφαλαιοποίησή της στη Νέα Υόρκη ανέρχεται σε 10,35 δισεκ. δολάρια.
Έρευνα για την πολλά υποσχόμενη συμφωνία μεταξύ Apple και Shazam αναμένεται να ξεκινήσει η αρμόδια αντιμονοπωλιακή αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κανάλι CNBC, επικαλούμενο πηγές.
Επισημαίνεται πως η Apple έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο τα σχέδιά της για εξαγορά της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής Shazam, ένα deal που θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων τριών ετών για τον κολοσσό της Silicon Valley, μετά την εξαγορά 3 δισεκ. δολαρίων της Beats Electronics το 2014.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Shazam και η ταλαντούχα ομάδα της θα ενταχθούν στην Apple.
Η Apple Music και η Shazam μοιράζονται το πάθος για τη μουσική και παρέχουν στους χρήστες εξαιρετικές μουσικές εμπειρίες.
Έχουμε συναρπαστικά σχέδια», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Apple.
Οι όροι της συμφωνίας, ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκαν.
Όπως δήλωσαν τότε στους Financial Times άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα, το ποσό θα ανέλθει σε 400 εκατ. δολάρια, λιγότερο από το ήμισυ της αξίας της Shazam.
Το «Shazam» είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του «App Store», όπως και του «Play Store» της Google.
Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της υπηρεσίας στον εικονικό βοηθό του «Siri».
Η Shazam ιδρύθηκε το 1999 και εδρεύει στο Λονδίνο.
Η Kimberly-Clark Corp ανακοίνωσε καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις α΄ τριμήνου, κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων προσωπικής φροντίδας.
Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους μειώθηκαν στα 93 εκατ. δολάρια ή 26 σεντς ανά μετοχή, από τα 563 εκατ. δολάρια ή 1,57 δολάρια ανά μετοχή.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5% στα 4,73 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι εκτιμήσεων για 4,6 δισ. δολάρια.
Η Halliburton Co, ανακοίνωσε αύξηση 34% στα έσοδα α΄ τριμήνου καθώς η αύξηση των τιμών πετρελαίου οδήγησε τις βορειοαμερικανικές επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου και αερίου.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 46 εκατ. δολάρια ή 5 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,74 δισ. δολάρια από τα 4,28 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης