Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Περιορίζει τη δραστηριότητά της στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά

tags :
Deutsche Bank: Περιορίζει τη δραστηριότητά της στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά
Λόγω της αδυναμίας να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια της Wall Street
Σε περιορισμό των δραστηριοτήτων της –με επενδύσεις «πραγματικών» χρημάτων (cash equity business)- στις ΗΠΑ προχωρά η Deutsche Bank στα πλαίσια της ευρύτερης αναδιάρθρωσης της επενδυτικής της μονάδας, όπως τουλάχιστον αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.
Η τελική απόφαση εκτιμάται ότι θα ληφθεί αυτήν την εβδομάδα και εντάσσεται στη γενικότερη αναμόρφωση στη μονάδα επενδύσεων της γερμανικής τράπεζας.
Ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια τελική απόφαση, αλλά το θέμα –όπως επιμένουν οι εν λόγω πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg- θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank την Τετάρτη 25/4.
Εκπρόσωπος Τύπου της τράπεζας δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Η διαπραγμάτευση μετοχών με πραγματικά κεφαλαία, αποτελεί μία από τις πλέον παραδοσιακές δραστηριότητες μίας επενδυτικής τράπεζας, αλλά τόσο η ενίσχυση των κανόνων ελέγχου όσο και η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας την έχουν καταστήσει λιγότερο επικερδή το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα η Deutsche Bank δεν φαίνεται ικανή να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τα μεγαθήρια της Wall Street και ως εκ τούτου αλλάζει στρατηγική, μετά από απόφαση του νέου επικεφαλής της Christian Sewing.
Ο Sewing στο πρώτο του memo προς το προσωπικό της τράπεζας ξεκαθάρισε ότι οι μονάδες με υψηλό κόστος λειτουργίας θα αντιμετωπιστούν με «σκληρό τρόπο» εάν δεν κατορθώσουν να καταστούν «ικανοποιητικά κερδοφόρες».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης