Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τελικώς η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Ελλάδος του Τσίπρα θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και το ΔΝΤ

Τελικώς η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Ελλάδος του Τσίπρα θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και το ΔΝΤ
Η συγκυρία αυτή, επειδή μας βαρέθηκαν οι ευρωπαίοι ευνοεί τον Τσίπρα ο οποίος θα πάει στις εκλογές με ένα υπαρκτό αφήγημα για να χάσει αλλά όχι για να συντριβεί.
Μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να χαρακτηρίστηκε η πιο αποτυχημένη και επικίνδυνη….και αυτό είναι ακριβές αλλά ο Τσίπρας τον Αύγουστο του 2018 θα είναι αυτός που θα κλείσει έστω και ημιτελώς ή ιμιτασιόν την πόρτα του μνημονίου και του ΔΝΤ.
Οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν αυτές που λόγω της αποτυχίας τους στην διαχρονική άσκηση πολιτικής οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.
Η τύχη ή η ατυχία έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ ένα απροετοίμαστο κόμμα, άπειρων πολιτικών γεμάτων με ιδεοληψίες και εμμονές.
Πολλοί εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να καταλαμβάνουν κοινοβουλευτικό έδρανο.
Όμως ο Τσίπρας βλέποντας ότι οι αναφορές περί αριστεράς και άλλες τέτοιες ιδεολογικές ανοησίες θα τον επέστρεφαν από εκεί που ξεκίνησε δηλαδή στο 3%...έγινε πιστός φιλελεύθερος, εφαρμόζει προαπαιτούμενα, μέτρα και μνημόνια.
Ο Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές του 2019, ότι και να συμβεί θα τις χάσει.
Όμως έχει μεγάλη σημασία να χάσει από την ΝΔ που έρχεται με 8 μονάδες διαφορά και άλλο με 15 μονάδες διαφορά.
Η ΝΔ θα κερδίσει όχι γιατί είναι ικανότερη αλλά γιατί τώρα που ξεκινάει μια πορεία της Ελλάδος προς την ομαλότητα θα χρειαστεί ένα κόμμα που πιστεύει καθαρά στις αγορές και στην ανάπτυξη, στην μεσαία αστική τάξη και στην ενίσχυση της βιομηχανίας.
Η ΝΔ δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την βρώμικη δουλειά και αυτή η βρώμικη δουλειά έπρεπε να έχει μανδύα αριστερό.
Όταν ήταν υπουργός εσωτερικών ο τωρινός πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αθήνα καταστράφηκε από βανδαλισμούς τους οποίους ατύπως υποστήριζε το κόμμα που κυβερνάει την Ελλάδα.
Οπότε η παρουσία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία βοήθησε ώστε να μειωθούν τα κοινωνικά αντανακλαστικά.
Το κυριότερο οι αριστεροί ψηφίζουν τα μνημόνια και οι κεντροδεξιοί τα υποστηρίζουν ιδεολογικά.
Ο Τσίπρας τον Αύγουστο του 2018 ακόμη και εάν τον βρίζει το μισό του κόμμα θα μπορεί να δηλώνει ότι ένα αριστερό κόμμα έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια και αποχώρησε το ΔΝΤ.
Πέραν από ιδεολογήματα και εμμονές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ευρώπη θέλει να στηρίξει τον Τσίπρα όχι γιατί τον συμπάθησε αλλά γιατί βαρέθηκε να ασχολείται με την Ελλάδα ο ευρωπαίος φορολογούμενος.
Η συγκυρία αυτή, επειδή μας βαρέθηκαν οι ευρωπαίοι ευνοεί τον Τσίπρα ο οποίος θα πάει στις εκλογές με ένα υπαρκτό αφήγημα για να χάσει αλλά όχι για να συντριβεί.
Η ΝΔ που θα έρθει δεν θα είναι δεξιά παρένθεση, δεν υπάρχουν πολιτικές παρενθέσεις.
Όμως η ΝΔ του Μητσοτάκη θα έχει όπως όλες οι κυβερνήσεις ημερομηνία λήξεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης