Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα οικονομικά προβλήματα της J&P Overseas και η διαμάχη των μετόχων - Δεν επηρεάζεται η J&P Aβαξ

tags :
Τα οικονομικά προβλήματα της J&P Overseas και η διαμάχη των μετόχων - Δεν επηρεάζεται η J&P Aβαξ
Σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεραμμένων συμβάσεων της J&P ΑΒΑΞ ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ
Δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία της J&P Αβαξ από τις οποίες ανακατατάξεις προκύψουν στην μητρική εταιρεία J&P Overseas, λόγω της οικογενειακής διαμάχης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της.
Στελέχη της ελληνικής θυγατρικής υποστηρίζουν ότι ο διοικητικός διαχωρισμός που υπάρχει στην J&P Overseas (η πλευρά του Δάκη Ιωάννου να έχει υπό τον έλεγχό της την Ελλάδα και την J&Ρ ΑΒΑΞ και η πλευρά Παρασκευαΐδη, που έχει την ευθύνη για κάποιες αγορές όπως η Σαουδική Αραβία), την διαφυλάσσει από τους έντονους τριγμούς που καταγράφονται σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς Ομίλου.
Να σημειωθεί ότι η διαμάχη στο εσωτερικό του Όμιλου J&P Overseas (μητρική της J&P Aβαξ), ξεκίνησε με τον θάνατο του πατριάρχη του ομίλου Γώγου Παρασκευαίδη. Tα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί εντός του Ομίλου είναι από την μία ο Ευθύβουλος Παρασκευαίδης γιος του ιδρυτή και η αδερφή του Λεώνη Παρασκευαίδη και από την άλλη είναι η μητέρα τους Θέκλα με την δεύτερη κόρη της Χριστίνα και το γαμπρό της Ανδρέα Παπαθωμά. Το τρίτο στρατόπεδο είναι η πλευρά Δάκη και του υιού του, Χρίστου Ιωάννου.
Η διαμάχη έχει φτάσει στις αίθουσες τω δικαστηρίων ενώ ο Όμιλος βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τις καταγγελίες δεκάδων Ελλήνων και Κύπριων εργαζομένων από τα εργοτάξια της Σαουδικής Αραβίας που κατήγγειλλαν άθλιες συνθήκες εργασίας, πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών και κακοδιαχείριση.
Για το θέμα των άθλιων συνθηκών εργασίας στη Σαουδική Αραβία και τον σάλο που δημιουργήθηκε η J&P Αβαξ προχώρησε σε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει αναλάβει και δεν υλοποιεί αυτή την περίοδο έργα στην εν λόγω χώρα.
Δεν υφίσταται οποιαδήποτε διοικητική σχέση μεταξύ της J&Ρ ΑΒΑΞ και της J&Ρ (Overseas), την οποία και αφορούν τα σχετικά δημοσιεύματα.
Οι εταιρίες J&Ρ ΑΒΑΞ και J&P ΑΒΑΞ 0,00% (Overseas) αποτελούν δύο διακριτούς επιχειρηματικούς πόλους δραστηριοτήτων με εντελώς διαφορετική διοίκηση, που κατά καιρούς συνεργάζονται αν απαιτείται ως κοινοπρακτούντα μέλη σε συγκεκριμένα έργα στον Περσικό Κόλπο.
Με βάση τα παραπάνω, οποιαδήποτε αναφορά σε δήθεν εμπλοκή της J&Ρ ΑΒΑΞ σε εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, καθώς και σε τυχόν επιπτώσεις στην Eταιρεία από τις δραστηριότητες της J&P ΑΒΑΞ (Overseas), είναι παντελώς αναληθής και αβάσιμη».
Σημειώνεται ότι σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεραμμένων συμβάσεων της J&P ΑΒΑΞ ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ. Ο Όμιλος επικεντρώνεται σε Iορδανία και κυρίως Kατάρ, καθώς έχει βλέψεις στο επενδυτικό πρόγραμμα λόγω του Παγκόσμιου Kυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022.
Επίσης έχει σε εξέλιξη το μεγάλο έργο στο Iράκ για τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό 1.500 MW, ύψους 400 εκατ. ευρώ, αλλά και ανοιχτά μέτωπα, όπως στο Λίβανο όπου έχει προσφύγει στη διεθνή διαιτησία για το σταθμό Deir Aamar, διεκδικώντας αποζημίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης