Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Το θρίλερ συνεχίζεται...

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Το θρίλερ συνεχίζεται...
Τα F-16 καθυστερούν επικίνδυνα και οι FREMM είναι "τοπίο στην ομίχλη".
"...Στη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ συζήτησε διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το θέμα της αναβάθμισης των F-16 και αποφάσισε την ενεργοποίηση υποπρογράμματος για τα οπλικά συστήματα των αεροσκαφών C-27.". Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση έκλεισε η χθεσινή πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Όσοι ανέμεναν οριστικές αποφάσεις για τα κρίσιμα εξοπλιστικά προγράμματα θα... αναμείνουν στο ακουστικό τους.
Χθες το πρωί, μόλις ανακοινώθηκε η απογευματινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι περί των εξοπλιστικών πίστεψαν ότι η οριστική απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των F-16 ήταν πολύ κοντά. Η τετράωρη διάρκεια της συνεδρίασης ενέτεινε αυτές τις προσδοκίες.
Oι διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόλο που το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 συζητήθηκε, δεν λήφθηκε οριστική απόφαση, με τον ασφυκτικό πια ορίζοντα της 30ης Απριλίου (λήξη της τέταρτης αναθεωρημένης LOA) να πλησιάζει.
Ωστόσο, διάφορες πηγές αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να κλείσει η συμφωνία για την αναβάθμιση των 85 F-16, μετά την βελτιωμένη πρόταση που υπέβαλε στο ΥΠΕΘΑ η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, όπου προβλέπεται και η μεγαλύτερη συμμετοχή της ΕΑΒ.
Όσον αφορά δε το ζήτημα των φρεγατών FREMM, η χθεσινή ανακοίνωση μας ενημερώνει ότι
"πρόωρη η συζήτηση  για συμφωνία σχετικά με τις φρεγάτες  FREMM, την πιθανή ενοικίασή τους και την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι όποιες  δηλώσεις έχουν γίνει δεν βοηθούν …".
ουσιαστικά "αδειάζοντας" τον Αν.Υ.Εθ.Α. Φώτη Κουβέλη, που την περασμένη Παρασκευή ανήγγειλε δημόσια ότι διεξάγονται συζητήσεις για το θέμα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου.
Το μόνο που αποφάσισε το χθεσινό ΚΥΣΕΑ τελικά, ήταν την ενεργοποίηση υποπρογράμματος για τα οπλικά συστήματα των αεροσκαφών C-27.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης