Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για τις φρεγάτες: Τι ακριβώς έχετε συμφωνήσει με τη Γαλλία;

tags :
Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για τις φρεγάτες: Τι ακριβώς έχετε συμφωνήσει με τη Γαλλία;
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό την άμυνα της χώρας αναφέρει η ΝΔ
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των δύο γαλλικών φρεγατών εξαπολύει η ΝΔ, η οποία κάνει λόγο για παροιμιώδη ερασιτεχνισμό όσον αφορά την άμυνα της χώρας.
«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η λυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο.
Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία φέρεται να διαψεύδει το deal, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης σχετικά με την ενοικίαση δύο φρεγατών από τη Γαλλία.
Δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο υποστηρίζουν ότι η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών στην Ελλάδα, με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα «παραχώρησης» πλοίων στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό.
Σύμφωνα την ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού οι ελληνικές αξιώσεις είναι «παντελώς ανεδαφικές».
Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν συζητήθηκε το ζήτημα παραχώρησης των δύο γαλλικών φρεγατών.
Ωστόσο την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι η Γαλλία θα παραχωρήσει στην Ελλάδα δύο φρεγάτες τύπου FREMΜ με χρονομίσθωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης