Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Είμαστε θετικοί να λυθεί το Μακεδονικό – Αν η λύση είναι πατριωτική θα πάρει μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή

Θεοδωράκης: Είμαστε θετικοί να λυθεί το Μακεδονικό – Αν η λύση είναι πατριωτική θα πάρει μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή
Δεν θέλω το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ΠΑΣΟΚ, σκοπός μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο κίνημα υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό στο να λυθεί το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν υπάρξει μια πατριωτική λύση τότε η συμφωνία θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή.
«Είμαστε θετικοί στο να λυθεί το Μακεδονικό και επιμένουμε ότι κάποια προβλήματα πρέπει να διευθετηθούν.
Αν η λύση είναι αυτή που έχει ζητήσει το Ποτάμι - μία λύση πατριωτική - τότε η πρόταση θα πάρει μία μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε την επίλυση με βάση κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, μια σύνθετη ονομασία που θα είναι για όλες τις χρήσεις και εγγυήσεις της Ε.Ε. ότι δεν θα υπάρχουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις.
Επίσης οι όποιες δεσμεύεις γίνουν για τη λύση του Μακεδονικού πρέπει να γίνουν, όχι μόνο μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών, αλλά και με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων τα Σκόπια να δεσμευτούν με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Μυτιλήνη και την επίθεση ακροδεξιών κατά μεταναστών.
«Αρχίζει και δημιουργείται στη Μυτιλήνη μια συμμορία ακροδεξιών.
Και αφήνουμε τους μετανάστες στην πλατεία μέχρι να έρθουν να τους δείρουν.
Μιλώ για την ανικανότητα του υπουργείου Δημοσίας τάξεως.
Ο κ.Τόσκας να μας πει γιατί, ενώ ήξερε την κατάσταση με τους πρόσφυγες στη Λέσβο, τους άφησε να γίνουν σάκος του μποξ για τους ακροδεξιούς.
Το δόγμα του κ. Τόσκα σε όλα τα ζητήματα, από τα Εξάρχεια μέχρι τη Μυτιλήνη, είναι «αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν, μην μπλέκουμε τώρα.
Αν πάρουν τα πράγματα φωτιά, ας μπούμε εκεί ανάμεσα να τους χωρίσουμε» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε πως «στο θέμα της δημόσιας ασφάλειας πληρώνουμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης».
«Το πρόβλημα του μεταναστευτικού είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι απλώς πρόβλημα της Μυτιλήνης ή της Ελλάδας
Είναι πολύ μεγάλο και επιδεινώνεται λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά στο Κίνημα Αλλαγής και για το εάν τάσσεται περισσότερο υπέρ της Φώφης Γεννηματά ή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η δική μου πολιτική γραμμή είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν αφορά τα πρόσωπα αλλά κάποιες αρχές».
«Το σημαντικό είναι πού πας, όχι με ποιους.
Πρέπει να μιλήσουμε για συγκεκριμένες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Η χώρα πρέπει να έχει προοδευτική κατεύθυνση με μεγάλες αλλαγές, μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να επέλθει σύγκρουση με το παλιό πολιτικό κατεστημένο» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογραμμίζοντας πως το ζήτημα δεν είναι το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ΠΑΣΟΚ, αλλά να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης