Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι εμπορικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ μπορούν να επιλυθούν μέσω διμερών συνομιλιών

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Οι εμπορικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ μπορούν να επιλυθούν μέσω διμερών συνομιλιών
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών μπορούν να επιλυθούν μέσω πολυμερούς πλαισίου
Αμβλύνονται ακόμα περισσότερο οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, μετά την όξυνση των προηγούμενων εβδομάδων, καθώς το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται πρόθυμο οι δύο χώρες να προχωρήσουν σε συνομιλίες προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Lu Kang, οι εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών «μπορούν να επιλυθούν μέσω διμερών συνομιλιών», λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, ετοιμάζει ταξίδι στο Πεκίνο, ώστε να πραγματοποιήσεις συνάνητηση με τον κινέζο ομόλογό του.
Παράλληλα, ο Lu τόνισε ότι το εμπορικό ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών «μπορεί επίσης να επιλυθεί μέσω πολυμερούς πλαισίου».
Σημειώνεται ότι χθες (23/4) ο υπουργος Εμπορίου της Κίνας, Zhong Shan, εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι σε κάθε μορφή προστατευτισμού, ενώ επανέλαβε την πρόσθεση της χώρας να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.
Όπως ανέφερε χαρκτηριστικά ο Zhong, «η Κίνα αντιτίθεται σε όλες τις μορφές προστατευτισμού», προσθέτοντας παράλληλα ότι το Πεκίνο «θα διαφυλάξει σταθερά το πολυμερές εμπορικό σύστημα του κόσμου».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Κίνα θα επιταχύνει το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και θα εφαρμόσει της δεσμεύσεις της στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα ασφάλισης», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εκτός των μεταρρυθμίσεων θα παραμείνει «η χαλάρωση των οριών ξένης ιδιοκτησίας σε αυτοκίνητα, πλοία και αεροσκάφη».
Τα σχόλια του κινέζου υπουργού ενισχύουν τη δέσμευση του προέδρου της χώρας, Xi Jinping, νωρίτερα εντός του μήνα για άνοιγμα της οικονομία σε ξένους επενδυτές, εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών τριβών με τις ΗΠΑ.
«Η Κίνα θα ενισχύσει επίσης την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και θα στηρίξει μία ζώνη ελεύθερου εμπορίου στη νότια επαρχία της Χαϊνάν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κινέζος υπουργός Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης