Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis (Κομισιόν): Το καθεστώς ισοδυναμίας για τις βρετανικές τράπεζες είναι μια ρεαλιστική λύση για μετά το Brexit

Dombrovskis (Κομισιόν): Το καθεστώς ισοδυναμίας για τις βρετανικές τράπεζες είναι μια ρεαλιστική λύση για μετά το Brexit
Το υπάρχον σύστημα της EE για την πρόσβαση στις αγορές ξένων χρηματοπιστωτικών εταιρειών δεν είναι τέλειο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει για τη Βρετανία μετά το Brexit, δήλωσε ο Valdis Dombrovskis
Το υπάρχον σύστημα της EE για την πρόσβαση στις αγορές ξένων χρηματοπιστωτικών εταιρειών δεν είναι τέλειο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει για τη Βρετανία μετά την αποχώρησή της από το μπλοκ το επόμενο έτος, δήλωσε σήμερα (24/4/2018) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Valdis Dombrovskis.
Το λεγόμενο σύστημα ισοδυναμίας βασίζεται στην παροχή από τις Βρυξέλλες πρόσβασης στην ΕΕ για τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων εκτός του μπλοκ, αν το μπλοκ κρίνει ότι οι οικιακοί κανόνες τους είναι αρκετά παρόμοιοι.
Αλλά η Βρετανία έχει δηλώσει ότι το καθεστώς ισοδυναμίας είναι υπερβολικά μονόπλευρο και ζητά μια εξατομικευμένη διαπραγμάτευση για τις τράπεζες, που να βασίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση ή στο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ αποδέχονται τους κανόνες του άλλου.
Ο Dombrovskis δήλωσε ότι η ισοδυναμία είναι μια ρεαλιστική λύση και μια «πιθανή» έκβαση για τη Βρετανία μετά το Brexit.
«Η ισοδυναμία δεν είναι τέλεια, ούτε για τις επιχειρήσεις ούτε για τις εποπτικές αρχές», δήλωσε ο Dombrovskis στο συνέδριο CityWeek στο Guildhall του Λονδίνου.
«Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε το τέλειο να γίνει ο εχθρός του καλού.
Η ισοδυναμία έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ρεαλιστική λύση που λειτουργεί σε πολλές διαφορετικές συνθήκες και μπορεί να λειτουργήσει και για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit», πρόσθεσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν τον Μάρτιο ότι μια «βελτιωμένη» ισοδυναμία θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος των μελλοντικών εμπορικών διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης