Τελευταία Νέα

Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά μετά το κολοσσιαίο σκάνδαλο, που δεν διαψεύστηκαν έως τώρα

tags :
Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά μετά το κολοσσιαίο σκάνδαλο, που δεν διαψεύστηκαν έως τώρα

'Ανθρωποι του Κίσιγκερ πίσω από Μαρέβα Μητσοτάκη και Πρώτο Θέμα;
Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά μετά το κολοσσιαίο σκάνδαλο, που δεν διαψεύστηκε έως τώρα

Μετά το κολοσσιαίο σκάνδαλο, που δεν διαψεύστηκε ως τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ότι υπάρχει κοινός μυστικός χρηματοδότης πίσω απο τη χρηματοδότηση της εταιρίας του Θεμου Αναστασιάδη ‘Πρώτο Θέμα’ και πίσω απο επιχείρηση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, της συζύγου, δηλαδή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά.

Παρότι η αποκάλυψη, που γίνεται απο την εφημερίδα Documendo συντάραξε την πολιτική ζωή της χώρας και δεν διαψεύστηκε, η εφημερίδα Documendo δεν μπαίνει σε περισσότερες αποκαλύψεις.

'Ομως θεωρούμε ως μεγάλης σημασίας για τους 'Ελληνες πολίτες, να ανοίξει το θέμα αυτό, το οποίο μαζί με το κολοσσιαίο σκάνδαλο NOVARTIS αποκαλύπτουν ότι η ροή του ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στην Ελλάδα ενδεχομένως να έχει αγγίξει όχι μόνο τα κλαδιά αλλά και τις ρίζες του πολιτικού συστήματος.

  • http://new-economy.gr Αποκλειστικό:

  • Ανθρωποι του Κίσιγκερ πίσω από Μαρέβα Μητσοτάκη και Πρώτο Θέμα;

Ποιό ακριβώς είναι το σκάνδαλο με Μαρέβα και Πρώτο Θέμα;

Οι σχέσεις μεταξύ της εφημερίδας, του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη δεν περιορίζονται μόνο σε πολιτικές και προσωπικές συμπάθειες που εκφράζονται απροκάλυπτα και από τις δύο πλευρές αλλά ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ σε περίεργες διαδικασίες με χρηματοδοτήσεις και offshore που αφορούν τόσο το «Πρώτο Θέμα» όσο και την κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Κωστας Βαξεβάνης η offshore εταιρεία Velvet Success SA εμφανίζεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μ. Μητσοτάκη όσο και την εν λόγω εφημερίδα σε περιόδους, μάλιστα, που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και τα οικονομικά τους στοιχεία αποκαλύπτουν ένα απαξιωμένο σύστημα.

Η ίδια εταιρεία με έδρα τον Παναμά εμφανίζεται ως από μηχανής θεός για να δώσει πνοή σε δύο άλλες που η πραγματική τους κατάσταση δεν συνάδει καθόλου με τη δημόσια εικόνα που προβάλλουν.

Σημειώνουμε, ότι τα δάνεια του «Πρώτου Θέματος» ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δόθηκαν με πρωτοφανή τρόπο, προβληματίζουν τις τράπεζες για το αν και κατά πόσο ο μιντιακός όμιλος είναι σε θέση να τα καλύψει.

Οι μέτοχοι της εταιρείας επιχειρούν να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του «Ομίλου Αναστασιάδη» (έτσι εμφανίζεται στα τραπεζικά έγγραφα) με… άγνωστο χρηματοδότη (!!!) την offshore αυτή του Παναμά (υπόψιν: οι εταιρίες offshore Του Παναμά καλύπτουν με μυστικότητα τους μετόχους τους).

Στις 14 Μαρτίου 2018 ο όμιλος Αναστασιάδη (Πρώτο Θέμα) με δανεισμό ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει στα μέσα Μαρτίου ποσό 6,91 εκατομμυρίων ευρώ έχει κατατεθεί στον λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», αποτελώντας εκτός των άλλων και εγγύηση για τα δάνεια και υπολείπεται ποσό 290.000 ευρώ.

Οι χρηματοδότες που συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας είναι η εταιρεία Global Tree AE, η οποία με βάση τα στοιχεία της τράπεζας είναι συμφερόντων του Διονύση Παναγιωτάκη, συνιδιοκτήτης του καναλιού Action 24, σύζυγος της πρώην βουλευτή και υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Κούρκουλα και προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο συνεκδότης του «Πρώτου Θέματος» Τάσος Καραμήτσος βάζει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του «Πρώτου Θέματος» πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ ο συνέταιρος του Θ. Αναστασιάδη στο «Πρώτο Θέμα» Τ. Καραμήτσος εμφανίζεται να βάζει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσό 1,8 εκατομμύρια ευρώ που έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό του Τ. Καραμήτσου από την Ελβετία και συγκεκριμένα από την τράπεζα UBS, ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ όμως προσωπικό λογαριασμό του Τ. Καραμήτσου, αλλά τον … λογαριασμό της εταιρείας Velvet Success SA.

Σχέση της Velvet Success με την Μαρέβα!

Η Velvet Success ήταν η δεύτερη offshore με την οποία σχετίζεται η Μ. Μητσοτάκη με ΑΓΝΩΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

Η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν κάτοχος της offshore Eternia, μια εταιρείας των Paradise Papers την οποία μάλιστα δεν δήλωσε ούτε στο νέο πόθεν έσχες της.

Στην Ελλάδα η σύζυγος του αρχηγού της ΝΔ δραστηριοποιείται με την εταιρεία ZEUS+DION τα οικονομικά στοιχεία της οποίας δεν συμβαδίζουν με την εικόνα που… φιλοτεχνείται από τα ΜΜΕ. Στις 16 Ιουνίου 2017 η συγκεκριμένη εταιρεία σε γενική συνέλευση των μετόχων της αποφασίζει με βάση πρόταση της προέδρου Μ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε αυτή συμμετέχουν η καταζητούμενη από την Ιντερπόλ και ελεγχόμενη από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση μαύρου χρήματος Γεωργία Ευσεβίου (σύζυγος του προέδρου της ΚΑΕ Αρης Νίκου Λάσκαρη) και η αγνώστου ιδιοκτησίας Velvet Success η οποία έδωσε στη ZEUS+DION 799.918 ευρώ!

Ποιός κρύβεται πίσω απο το ‘αδήλωτο χρήμα’ της Velvet Success

Ο συζυγος της Γεωργίας Ευσεβίου, Νίκος Λάσκαρης εμφανίζεται με ενασχόληση το ‘τραπεζικό σύστημα‘, με καταγωγή απο Ξάνθη και έδρα των επιχειρήσεών του τη Ζυρίχη ως αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της εταιρίας EuroAsia Mining & Trading που ασχολείται με επενδύσεις σε εμπορεύματα και νομικός εκπρόσωπος της επενδυτικής εταιρίας LIEU Holdings (ενέργεια)!

Η εταιρία EuroAsia Mining & Trading ελέγχεται κατ 27% απο τον ιδιο και τα αλλα μελη του ΔΣ αμεσα και το αλλο 17% απο την… Queeld Ventures Limited, εταιρία-σφραγίδα ΟΦΣΟΡ που διοικείται επίσης απο την ΟΦΣΟΡ εταιρία ‘σφραγίδα’ GUARDSTAND LIMITED (Οδος Θεκλας Λυσιώτη, Γραφειο 201 & 202, Κέντρο Κασσάνδρας, Λευκωσια) !

Εν ολίγοις, το συνολο των δραστηριοτήτων των μετόχων που ελέγχουν την εταιρία ειναι άγνωστες και αδιαφανείς. Ομως αυτο αφορά τον σύζυγο της.

Η Ευσεβίου φέρεται να έχει ισχυρές γνωριμίες με τους κύκλους του Χενρι Κίσσιγκερ, του οποίου εμφανίζεται να έχει διατελέσει σύμβουλος . Σύμβουλος έχει διατελέσει, πάντως και στον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, του οποιου το γνωστο σχέδιο οδηγει σε διαμελισμό την Κύπρο.

Αγνωστο ποιός ειναι ο ρόλος της σε σχέση με οικονομικά συμφέροντα που σχετίζονται με τους δύο αυτούς άνδρες, όμως να σημειωθεί ότι η τεχνογνωσία με την εκπροσώπηση τέτοιων συμφερόντων δεν αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο για δικηγόρους, ιδιαίτερα όταν διαχειρίζονται εταιρίες με αδήλωτο χρήμα που δεν γνωρίζουμε την προέλευση του, και ρέει αφθονο, αλλοτε για τη χρηματοδότηση της συζυγου του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλοτε για το Πρώτο Θεμα, δηλαδη τον μεγαλύτερο οργανισμό στην Ελλαδα που μπορει να επηρεάσει την πολιτική ζωή της χωρας.

Είναι το χρήμα, προιόν απάτης;

Να σημειώσουμε ότι το ζεύγος έχει δικαστικές περιπέτειες. Οι δικαστικές περιπέτειες του ζεύγους ξεκίνησαν μετά από νομικές ενέργειες που έκανε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ελβετία ο Λετονός επιχειρηματίας Μιχαήλ Σουμπότινς, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, του οποίου η εταιρεία EMGOLDEX, με έδρα το Ντουμπάι –μέσω της οποίας η δική του εταιρεία, MD7 Trade Ldt, εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες χρυσού.

Η Ευσεβίου συμφωνα με καταγγελία του κατάφερε από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2015 να του αποσπάσει, μέσα από ένα πλέγμα offshore εταιρειών, το συνολικό ποσό των 57.280.599 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει δήθεν για νέες αγορές ποσοτήτων χρυσού, αλλά και 915 κιλά χρυσού, τα οποία στάλθηκαν για δήθεν φύλαξη στην ελβετική εταιρεία CALIXIS AG.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στη μήνυση την οποία έχει καταθέσει ο Λετονός επιχειρηματίας, ήταν προσκεκλημένος στον γάμο του ζεύγους Λάσκαρη – Ευσεβίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ήταν τέτοια η πολυτέλεια σε επίπεδο χλιδής –τόσο στην τελετή όσο και στις τριήμερες εκδηλώσεις στο νησί–, ώστε ακόμη και η παραμικρή αμφισβήτηση της εξόχως σημαντικής οικονομικής επιφάνειάς τους, στην οποία οι ίδιοι αναφέρονταν ως μόνιμη επωδό, φαινόταν πως ήταν ύβρις.

Υπόψιν, ότι σε βάρος της Τζώρτζιας Ευσεβίου και του Νίκου Λάσκαρη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικής μορφής, όμως δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη.

Συμπέρασμα

Σε τι βαθμό τα τεράστια αυτά ποσά αποτελούν προιόν νόμιμου ή παράνομου χρήματος, κατευθυνόμενου απο σκοτεινούς Αμερικανικους κύκλους με ΥΠΟΠΤΟ ρόλο, ή απλά προιόν απάτης, είναι κάτι, αυστηρά μιλώντας άγνωστο. Επίσης, αν έτσι είναι, είναι μεγάλα τα ερωτήματα ΕΝΑΝΤΙ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ (Οικονομικών ή Πολιτικών ανταλλαγμάτων) το μαύρο αυτό χρήμα κατατέθηκε.

'Ομως, αν το θέμα προέλευσης των κεφαλαίων του μεγάλου εκδοτικού ομίλου Αναστασιάδη είναι κάτι σημαντικό για την δημοκρατική πορεία της χωρας, καθώς ο έλεγχος των ΜΜΕ απο OFFSHORE εταιρίες αποτελεί απο μόνο του ενα τεράστιο ζήτημα, το θέμα της χρηματοδότησης των εταιριών της Μαρέβας, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποτελεί πρόεδρο της ΝΔ και ίσως μελλοντικό πρωθυπουργό, αποτελεί ένα ερώτημα που δεν μπορεί να μένει αναπάντητο, καθως δημιουργει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ερωτηματικα για τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της συζύγου του Κυριάκου που μπορεί να αποτελούν βάση για εκβιασμό και του ιδίου, και της χώρας μας.

http://new-economy.gr 



http://www.bankingnews.gr


Πηγές ρεπορτάζ:
cyprustimes.com
eurasiamining.co.uk
metrosport.gr
documentonews.gr
companycheck.co.uk

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης