Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Βρετανία, αλλά στα ύψη η υποαπασχόληση

tags :
Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Βρετανία, αλλά στα ύψη η υποαπασχόληση
Σε υψηλότερο επίπεδο και από τη χρηματοπιστωτική κρίση η υποαπασχόληση, στο Ηνωμένο Βασίλειο 
Αν και η ανεργία κυμαίνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, κόντρα στις απαισιόδοξες προβλέψεις που ακολούθησαν το δημοψήφισμα για το Brexit (23 Ιουνίου 2016), η υποαπασχόληση έχει αυξηθεί σε επίπεδα υψηλότερη και από την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη (δημοσιοποιήθηκε από το Business Insider) που πραγματοποίησε η Citi χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, το ποσοστό των πολιτών -επί του συνολικού εργατικού δυναμικού- που έχουν προσληφθεί με πολύ ευέλικτα συμβόλαια, δηλαδή με ημερήσια εργασία μικρότερη του οκταώρου ή ακόμη και μηδενική (δεν διατίθεται πληρωμή), διατηρείται σταθερά πάνω από το 1%.
Οι αναλυτές της Citi, σημειώνουν, επίσης, πως η αύξηση των θέσεων εργασίας χαμηλού ωρομισθίου αναμένεται να εμποδίσει την Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE) να αυξήσει τα επιτόκια, το αμέσως επόμενο διάστημα.



Επισημαίνεται ότι η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε περαιτέρω υποχώρηση τον Φεβρουάριο του 2018, στο 4,2% έναντι 4,3% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με την τοπική στατιστική υπηρεσία, ο αριθμός των απασχολούμενων στη χώρας αυξήθηκε κατά 55 χιλιάδες άτομα για το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, η ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο 2,8% έναντι 2,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ εάν συμπεριληφθούν και τα επιδόματα, η ετήσια αύξηση των μισθών παρέμεινε σταθερή στο 2,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Αν και η ανεργία κατέγραψε περαιτέρω πτώση, ο ρυθμός αύξησης των μισθών παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με τον πληθωρισμό της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης