Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για ομόλογα ΗΠΑ

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για ομόλογα ΗΠΑ
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ανησυχία την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (24/4/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ανησυχία την άνοδο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε μόλις κατά 0,02% χαμηλότερα, στις 383,12 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,17% στις 12.550,82 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,36% στις 7.425,40 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,10% υψηλότερα στις 5.444,16 μονάδες.


Ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο 1%, καθώς η Barclays δημοσίευσε μια λίστα με τις προτιμώμενές της ευρωπαϊκές πετρελαϊκές μετοχές.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι πετρελαϊκές εταιρείες BP (+2,3%), Total (+1,3%), Royal Dutch Shell (+1,19%) και OMV (+4,14%), οι μετοχές των οποίων ενισχύονται όλες σήμερα.
Στον αντίποδα, η μετοχή της William Hill διολίσθησε κατά 12,7%, στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να υποστηρίξει μια προτεινόμενη μείωση των ανώτατων στοιχημάτων για τους τερματικούς σταθμούς στοιχημάτων σταθερού κέρδους.
Η πτώση στη μετοχή της William Hill πίεσε χαμηλότερα το σύνολο του κλάδου ταξιδιών και ψυχαγωγίας, που κατέγραψε απώλειες 1,4%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της SAP ενισχύθηκε κατά 3,5%, καθώς η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη για το α’ τρίμηνο του 2018, αυξημένα κατά 36%, στα 708 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο να ανέρχονται σε 5,26 δισεκ. ευρώ.
Αύξηση 10% κατέγραψαν τα κέρδη της Banco Santander για το α’ 3μηνο 2018, στα 2 δισ. ευρώ, με τη μετοχή της ισπανικής τράπεζας να υποχωρεί, ωστόσο, κατά 3,3%.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να ξεπερνά σήμερα το 3%, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014.
Αξιοσημείωτο είναι ότι υψηλά επίπεδα στο 10ετές κόστος δανεισμού των ΗΠΑ είχαν πυροδοτήσει νωρίτερα φέτος ένα μαζικό «κύμα» διόρθωσης στη Wall Street.
Στην άνοδο των ομολόγων των αμερικανικών ομολόγων συμβάλλουν οι αυξημένες πληθωριστικές προοπτικές, που ενισχύουν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed).
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η πτώση που σημειώθηκε στην αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, καθώς η επιβράδυνση της οικονομία συνεχίζεται κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 102,1 μονάδες, από 103,3 τον Μάρτιο του 2018, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 102,8 μονάδες.
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα και στη Γαλλία τον Απρίλιο 2018, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 108 μονάδες, έναντι 109 μονάδων του Μαρτίου του 2018, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι δεν θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης