Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Στα 68 δολάρια η μέση τιμή του αργού πετρελαίου, το 2018

tags :
Standard Chartered: Στα 68 δολάρια η μέση τιμή του αργού πετρελαίου, το 2018
Επί τα βελτίω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την τιμή πετρελαίου η Standard Chartered
Σε δραστική επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις τιμές πετρελαίου προχώρησαν οι αναλυτές της Standard Chartered, εν μέσω αυξημένης ζήτησης και ανησυχιών για συρρίκνωση της προσφοράς.
Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα υπολογίζει πλέον στα 68 δολάρια ανά βαρέλι την τιμή του αργού (σχιστολιθικού) πετρελαίου για το τρέχον έτος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για επίδοση 58 δολαρίων.
Η εκτίμηση για το επόμενο έτος αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω κατά 13 δολάρια, στα 71 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο Brent, οι μέσες τιμές για τα έτη 2018 και 2019 υπολογίζονται στα 71 και 75 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιδόσεις ύψους 61 και 62 δολαρίων ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Στις 19:50, οι τιμές (futures Ιουνίου 2018) για σχιστολιθικό και Brent ανέρχονται σε 68,6 και 74,8 δολάρια ανά βαρέλι, σχεδόν αμετάβλητες σε ημερήσια βάση.
Η τιμή του «μαύρου χρυσού» παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014, δεχόμενη στήριξη από την προσπάθεια του Ο.Π.Ε.Κ. να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, παρά την αυξημένη παραγωγή στις Η.Π.Α..
Επενδυτικό κοινό και αναλυτές ανησυχούν ότι οι ενδεχόμενες κυρώσεις των Η.Π.Α. στο Ιράν θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την παραγωγή της Τεχεράνης.
Το Ιράν αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του Ο.Π.ΕΚ., γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των Η.Π.Α. θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικό έλλειμμα στην παροχή πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Η Ουάσιγκτον έχει διορία μέχρι τις 12 Μαΐου 2018 ώστε να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά ή εάν θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Παράλληλα, οι προσδοκίες των αναλυτών για νέα πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού παρέχει, επίσης, σημαντική στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης