Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν θα επεκτείνει η Φινλανδία το πείραμα εγγυημένου εισοδήματος, μετά το 2018

tags :
Δεν θα επεκτείνει η Φινλανδία το πείραμα εγγυημένου εισοδήματος, μετά το 2018
Φινλανδία: Τέλος στο πείραμα εγγυημένου εισοδήματος από το 2019
Την απόφαση να μη συνεχίσει το πείραμα εγγυημένου εισοδήματος πέρα του 2018 έλαβε η κυβέρνηση της Φινλανδίας, βάζοντας έτσι τέλος από το 2019 στο πολύ ενδιαφέρον project, το πρώτο σχετικό που διεξήχθη στην Ευρώπη.
Το Φινλανδικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης εισήγαγε τον Ιανουάριο 2017 το πρόγραμμα Universal Basic Income (UBI), σύμφωνα με το οποίο θα καταβάλλεται το ποσό των 560 ευρώ μηνιαίως σε τυχαίο δείγμα 2.000 ανέργων πολιτών, ηλικίας 25 έως 58.
Το πείραμα δεν απαιτούσε αλλά ούτε απαγόρευε από τους αποδέκτες βασικού εισοδήματος να αναζητήσουν εργασία.
Ωστόσο, το αίτημα του Ινστιτούτου για πρόσθετη χρηματοδότηση και την επέκταση του διετούς προγράμματος, απορρίφθηκε από την τοπική κυβέρνηση σήμερα, 24 Απριλίου 2018.
Αντ 'αυτού, η φινλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα σε άλλα προγράμματα, σε μια προσπάθεια μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της σκανδιναβικής χώρας.
Η ιδέα του UBI έχει προηγουμένως υποστηριχθεί από αρκετούς υψηλού προφίλ αξιωματούχος, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ οικονομολόγου Angus Deaton και του Elon Musk, Διευθύνοντος Συμβούλου της SpaceX και της Tesla.

Διαβάστε: Απορρίπτουν οι Φιλανδοί το εγγυημένο εισόδημα, φοβούμενοι ότι θα λειτουργήσει εις βάρος της εργασίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης