Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό μετά από 3 ημέρες απωλειών - Άνοδος 0,7%, στα 1.333 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη για τον χρυσό μετά από 3 ημέρες απωλειών - Άνοδος 0,7%, στα 1.333 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,7% έκλεισε ο χρυσός, βάζοντας τέλος στο τριήμερο πτωτικό του σερί
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (24/4/2018) ο χρυσός, βάζοντας τέλος στο τριήμερο πτωτικό του σερί, με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, εν μέσω της «βουτιάς» που καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές.
Η Wall Street δέχεται σήμερα ισχυρές πιέσεις, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία τη νέα άνοδο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με το επιτόκιο του 10ετούς να ξεπερνά προς στιγμήν το ψυχολογικό όριο του 3%, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014.
Αξιοσημείωτο είναι ότι υψηλά επίπεδα στο 10ετές κόστος δανεισμού των ΗΠΑ είχαν πυροδοτήσει νωρίτερα φέτος ένα μαζικό «κύμα» διόρθωσης στη Wall Street.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 0,7% ή 9 δολ., στα 1.333 δολ. ανά ουγγιά.


Στην άνοδο των ομολόγων των αμερικανικών ομολόγων συμβάλλουν οι αυξημένες πληθωριστικές προοπτικές, που ενισχύουν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, αυξάνονται οι προσδοκίες για συνολικά τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed εντός του 2018, αντί των τριών που αναμένονταν έως τώρα.
Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται σήμερα στο εύρος 1,5% - 1,75% και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι θα ανέλθει στο 3,1% - 3,6% έως το 2020.
Στην αύξηση των προσδοκιών για περισσότερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων συμβάλλουν και τα θετικά στοιχεία που ανακοινώνονται για την οικονομία των ΗΠΑ.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ ανήλθαν σε υψηλό 4 μηνών τον Μάρτιο του 2018 και ειδικότερα στον εποχικά διορθωμένο αριθμό των 694.000 κατοικιών - το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017 - κατά 4% αυξημένες σε σχέση με τα ανοδικά αναθεωρημένα στοιχεία του Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία του Conference Board έδειξαν ότι ανέκαμψε τον Απρίλιο του 2018 η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, με τον σχετικό δείκτη να ανέρχεται στις 128,7 μονάδες τον Απρίλιο, έναντι των αναθεωρημένων 127 του Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης